Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 mar 2010 - Anul XV, nr. 68 (4359)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gray: CE nu poate spune când va fi eliminat MCV; depinde exclusiv de România şi Bulgaria

Marţi, 23 Martie 2010 (14:51:11)

Purtătorul de cuvânt al CE, Mark Gray, a declarat, marţi, că CE nu poate stabili o dată la care ar putea fi eliminat MCV impus României şi Bulgariei, întrucât există obiective asumate de cele două ţări şi pe care acestea trebuie să le îndeplinească într-un orizont de timp care nu depinde de Comisie.

"CE nu poate decide şi nu poate da o evaluare referitoare la momentul în care se va încheia MCV. Acest lucru depinde exclusiv de cele două Guverne. Obiectivele asumate sunt clare, ceea ce trebuie făcut este clar, orizontul de timp depinde de cele două Guverne", a spus purtătorul de cuvânt al CE, răspunzând unei întrebări.

"Noi ne vom face treaba, vom face lucrurile factual, ne vom asigura că evaluările sunt făcute bine, dar depinde de cele două Guverne să facă reforme. (...) Am văzut mişcări şi progrese faţă de anul trecut, dar este clar că ele nu sunt suficiente", a mai spus Gray.

Purtătorul de cuvânt al CE a amintit că atât în cazul României, cât şi în cel al Bulgariei este vorba despre o serie de angajamente asumate la momentul aderării şi a căror implementare Comisia doar o evaluează.

"CE nu implementează aceste reforme, pentru că nu este treaba ei aceasta", a spus Gray adăugând că acesta este, în linii mari, motivul pentru care CE nu a stabilit un termen limită pentru implementarea reformelor.

Mark Gray a mai spus, răspunzând unei întrebări, că structurile de management în Bulgaria, ca şi în România au fost considerate conforme standardelor europene, iar acest lucru a permis Comisiei să facă plăţi din fonduri structurale.

"Desigur, provocarea majoră pentru cele două ţări este să aplice lecţiile învăţate din implementarea fondurilor de preaderare. Acest lucru cere în mod special consolidarea capacităţii administrative, programe de management mai bune, dar şi prevenirea ilegalităţilor. Înseamnă de asemenea şi consolidarea sistemului judiciar pentru a sancţiona fraudele", a spus Gray.

El a amintit că în România nu există plăţi întrerupte momentan.

"Simţim că ambele Guverne recunosc că este în interesul lor să facă reforme şi nu există nicio legătură directă între MCV şi problema fondurilor europene", a mai spus Gray.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gray: CE nu poate spune când va fi eliminat MCV; depinde exclusiv de România şi Bulgaria.
 Vizualizări articol: 578 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gray: CE nu poate spune când va fi eliminat MCV; depinde exclusiv de România şi Bulgaria0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei