Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 mar 2010 - Anul XV, nr. 66 (4357)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproximativ 1.500 de cadre didactice, aşteptate, luni, la un miting în Piaţa Dacia din Buzău

Duminică, 21 Martie 2010 (14:48:16)

 

 

Aproximativ 1.500 de cadre didactice din judeţul Buzău sunt aşteptate, luni, în Piaţa Dacia din municipiul Buzău, la un miting de protest, liderii sindicali afirmând că vor renunţa la proteste doar când va exista dovada că sunt bani pentru plata integrală a salariilor dascălilor.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea, a declarat, sâmbătă, după discuţiile de la Ministerul Muncii, că pentru cadrele didactice din Buzău care nu şi-au primit integral salariile se va face plata în zilele următoare.

Liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP) Buzău, profesorul Ion Dobre, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că, în pofida acestui anunţ, cadrele didactice buzoiene nu vor renunţa la acţiunile de protest programate pentru săptămâna viitoare.

Astfel, luni, la ora 12.00, aproximativ 1.500 de cadre didactice sunt aşteptate în faţa sediului Primăriei Buzău, unde va avea loc un miting programat să dureze două ore.

Dobre a adăugat că profesorii buzoieni vor renunţa la proteste doar în momentul în care se va face dovada existenţei în trezorerie a sumelor necesare plăţii integrale a salariilor şi dupa ce protestatarii vor vedea statele de plată.

Pentru marţi este programat un alt miting la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean, iar miercuri un miting şi un marş de protest pe bulevardul dintre Primăria Buzău şi Prefectura judeţului.

De asemenea, cursurile în şcolile unde cadrele didactice sunt membre ale SIP rămân suspendate şi săptămâna viitoare, dascălii continuând greva declanşată la începutul acestei săptămâni.

Potrivit liderului SIP Buzău, profesorul Ion Dobre, circa 4.000 de cadre didactice din judeţ nu au intrat la cursuri de când au fost declanşate acţiunile sindicale. Şeful Inspectoratului Judeţean Şcolar, Florina Stoian, susţine, însă, că sunt în grevă 1.900 de dascăli.

Şeful ISJ Buzău a declarat în mai multe rânduri că protestele sindicaliştilor sunt ilegale, îndemnându-i pe dascăli să se întoarcă la cursuri.

Câteva mii de cadre didactice din şcolile buzoiene au fost în grevă, de marţi până vineri, aceştia refuzând să mai intre la cursuri pentru că nu şi-au primit salariile integral pe luna februarie, unii dintre ei fiind remuneraţi cu doar 30 la sută din banii pe care ar fi trebuit să-i încaseze. Totodată, aproximativ 200 de profesori afiliaţi Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Buzău au protestat, joi la prânz, în faţa Primăriei.

Profesorii buzoieni afiliaţi Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Buzău au hotărât, vineri, prin vot, în unanimitate, continuarea protestelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproximativ 1.500 de cadre didactice, aşteptate, luni, la un miting în Piaţa Dacia din Buzău.
 Vizualizări articol: 416 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Aproximativ 1.500 de cadre didactice, aşteptate, luni, la un miting în Piaţa Dacia din Buzău5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei