Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 mar 2010 - Anul XV, nr. 56 (4347)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PC participă la consultările de la Cotroceni, dorind să-şi prezinte şi priorităţile legislative

Marţi, 9 Martie 2010 (15:00:45)

PC va participa, luni, la întâlnirea de la Palatul Cotroceni, la invitaţia preşedintelui Traian Băsescu, pentru a discuta modalitatea de implementare a referendumului privind Parlamentul unicameral şi pentru a prezenta priorităţile legislative, a declarat preşedintele PC, Daniel Constantin.

Constantin a precizat, într-o conferinţă de presă, că aceasta este decizia Biroului Politic al partidului, reunit marţi în prima şedinţă de după Congres.

"Am decis în Biroul Politic să participăm luni, la invitaţia preşedintelui Traian Băsescu, pentru a discuta despre modalităţile de implementare a referendumului şi ce priorităţi legislative avem şi o să i le prezint şi preşedintelui", a afirmat Daniel Constantin.

El a spus că, la întâlnirea pe care o va avea cu preşedintele PSD Victor Ponta în această săptămână, va aduce la cunoştinţa PSD mandatul cu care conservatorii se vor prezenta, luni, la Cotroceni.

"La Cotroceni va fi o discuţie cu toate partidele. Noi avem deja o poziţie pe care o vom aduce la cunoştinţa PSD", a adăugat Constantin, arătând că PC este în alianţă cu PSD.

Purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă, a adăugat că PC doreşte să vadă şi care sunt viziunile celorlalte partide din opoziţie cu privire la acest subiect, arătând că sunt trei partide în opoziţie PSD, PC şi PNL. "Ar fi interesant să vedem care sunt şi viziunile celorlalte partide de opoziţie. PC are un punct de vedere, o să-l discutăm şi cu colegii din Alianţă şi cu PNL", a mai spus Ciucă.

Preşedintele Traian Băsescu a invitat partidele şi grupurile parlamentare, pentru lunea viitoare, la Palatul Cotroceni, pentru consultări legate de modificarea Constituţiei, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, surse politice. Consultările ar urma să înceapă la ora 15.00.

Conducerile celor două Camere legislative au respins, recent, solicitarea PDL privind constituirea unei comisii de revizuire a Constituţiei, împotriva demersului democrat-liberalilor votând reprezentanţii PSD şi ai PNL.

La referendumul naţional din 22 noiembrie 2009, 77,78% din alegători s-au pronunţat în favoarea Parlamentului unicameral, iar 88,84% au votat pentru reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane, prezenţa fiind de 50,95%.

Conform articolului 150 din Constituţie, revizuirea legii fundamentale poate fi iniţiată de preşedintele ţării la propunerea Guvernului, de cel puţin o pătrime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, precum şi de cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot. Proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere. Revizuirea este definitivă după aprobarea ei prin referendum, organizat în cel mult 30 de zile de la data adoptării proiectului sau a propunerii de revizuire.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PC participă la consultările de la Cotroceni, dorind să-şi prezinte şi priorităţile legislative.
 Vizualizări articol: 458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PC participă la consultările de la Cotroceni, dorind să-şi prezinte şi priorităţile legislative0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei