Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 mar 2010 - Anul XV, nr. 56 (4347)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană, întrebat dacă va supune la vot, în plen, cererea de revocare: Voi respecta Constituţia

Marţi, 9 Martie 2010 (15:45:18)

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, marţi, că solicitarea cu privire la revocarea sa din funcţie a fost considerată în Biroul Permanent ca fiind "inadmisibilă" şi, întrebat ce va face dacă cererea va fi reluată miercuri în plen, a spus că va respecta Constituţia şi Regulamentul.

Geoană a afirmat, după ce Biroul Permanent al Senatului a decis, marţi, să nu ia în dezbatere cererea PDL de revocare a sa din funcţie, că apreciază demersul PDL ca fiind "inadmisibil pe fond".

Întrebat ce va face dacă solicitarea PDL va fi reluată miercuri, în şedinţa de plen a Senatului, el a răspuns: "Voi respecta Constituţia şi Regulamentul Senatului".

Geoană a spus că solicitarea PDL, sprijinită de UDMR, cu privire la revocarea sa din funcţia de preşedinte al Senatului, a fost considerată în Biroul Permanent "ca fiind inadmisibilă pe motive legate de nerespectarea Constituţiei, a deciziilor Curţii Constituţionale şi a Regulamentului Senatului".

El a menţionat că, prin votul majoritar al reprezentanţilor PSD şi PNL în Biroul Permanent, solicitarea PDL nu a fost introdusă pe ordinea de zi a Biroului.

Geoană a subliniat "linia clară de demarcaţie" între PSD şi PNL, pe de o parte, şi PDL şi UDMR, de cealaltă parte, în privinţa cererii de revocare.

"Din punctul meu de vedere, cererea de rediscutare a acestui tip de problemă, în condiţiile în care Curtea Constituţională a infirmat procedura de revocare, este inadmsibilă pe fond", a conchis Geoană.

Cererea de revocare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului, iniţiată de senatorii PDL, a fost scoasă de pe ordinea de zi a Biroului Permanent de marţi, cu votul majoritar al PSD şi PNL. Surse din Biroul Permanent au declarat, pentru MEDIAFAX, că senatorii PSD şi PNL au avut şapte voturi, în timp ce cei şase senatori PDL şi UDMR au refuzat să voteze această propunere. Propunerea a fost făcută de chestorul Ioan Chelaru (PSD).

Potrivit surselor citate, senatorii PDL şi UDMR nu şi-au exercitat votul întrucât vor solicita, miercuri dimineaţă, introducerea pe ordinea de zi a plenului a solicitării de revocare din funcţie a preşedintelui Senatului, potrivit interpretării date de ei Regulamentului acestui for legislativ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană, întrebat dacă va supune la vot, în plen, cererea de revocare: Voi respecta Constituţia.
 Vizualizări articol: 535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană, întrebat dacă va supune la vot, în plen, cererea de revocare: Voi respecta Constituţia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei