Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 feb 2010 - Anul XV, nr. 48 (4339)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ludovic Orban va candida la preşedinţia PNL

Duminică, 28 Februarie 2010 (17:33:24)

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat,duminică, într-o conferinţă de presă că va candida la preşedinţia formaţiunii liberale.

El a precizat că nu are "nicio listă", din echipa sa făcând parte cei aproape 200.000 de membrii ai partidului.

"Vă anunţ oficial înscrierea în cursa pentru şefia PNL. Candidez pentru funcţia de preşedinte al PNL din mai multe motive, în primul rând pentru a apăra democraţia în PNL. Nu am nicio listă, şi nu vreau nicio listă, lista mea este cea a celor aproape 200.0000 de membrii ai PNL. Echipa mea e echipa PNL", a susţinut Orban.

Liderul PNL a menţionat că susţine candidatura individuală, exprimându-şi speranţa că liberalii nu vor renunţa la liberatea de a-şi alege individual liderii, susţinând că el nu contracandidează pe nimeni.

Orban a spus că vrea să ofere PNL un plus de forţă, concreteţe, un discurs mult mai aplicat, mai multă vigoare şi reacţii rapide.

Dacă va fi ales preşedinte al liberalilor, Orban va avea ca obiectiv la viitoarele alegeri locale câştigarea Primăriei Generale a Capitalei şi obţinerea a minim 12 preşedinţii de consilii judeţene.

"Vă anunţ oficial înscrierea în cursa pentru preşedinţia PNL. Candidez pentru funcţia de preşedinte al PNL, în primul rând pentru a apăra democraţia în PNL, pentru a apăra principiile şi convingerile liberale care ne-au ţinut alături 20 de ani. Candidez pentru a apăra dreptul fiecărui membru al PNL de a face o carieră în PNL, dreptul oricărui membru al PNL de a fi ales în conducerea PNL, pentru a oferi PNL ceea ce consider că are nevoie astăzi. PNL are nevoie de un plus de forţă de un plus de concreteţe, de un discurs mult mai aplicat pe nevoile de zi cu zi ale oamenilor, oferind românilor răspunsuri concrete şi adecvate la probleme. PNL are nevoie de mai multă vigoare, de o prezenţă mult mai activă pe scena publică, are nevoie de reacţii rapide la oricefel de eveniment important", a spus Orban.

El a adăugat că din punctul său de vedere pentru PNL mai importante decât alegerile prezidenţiale, din 2014, sunt alegerile locale şi parlamentare din 2012.

"La alegerile locale, câştigarea primăriei Capitalei, câştigarea a minimum 1.000 de primării din localităţile din ţară, minimum 12 preşedinţii de consilii judeţene, şi în urma negocierilor de a câştiga minimum 20 de vicepreşedinţi de CJ. În privinţa alegerilor parlamentare sunt convins că PSD cât şi PDL vor susţine schimbarea sistemului electoral. PNL trebuie să fie pregătit de astăzi să se confrunte cu un nou sistem electoral majoritar, iar acest lucru nu îl poate face decât dacă din timp selectează candidaţi valoroşi care se bucură de popularitatea şi încrederea oamenilro electorale, astfel încât la startul alegerilor parlamentare candidaţii noştri să intre în bătălie cu prima şansă. Îmi propun ca obiectiv ca laalegerile parlamentare din 2012 spăne batem inidfernet de sistemul electoral pentru obţinerea a minimium 30 % din mandatele de parlamentari", a precizat Orban.

El a ţinut să spună, referitor la conducerrea curentă, că el consideră că "răspunderea individuală e fundamentală în derularea tuturor proiectelor, programelor, şi acţiunilor politice ale PNL".

"Consider că nu există decât un sistem de promovare în PNL, care se numeşte meritocraţia. Consider că orice membru al PNL trebuie s ăştie că poate să facă o carieră de succes în condiţiile în care face eforturi pentru partid, are performanţă şi are capacitatea de a demonstra că poate să obţină încrederea cetăţenilor României. Nu cred că poate fi vreun alt judecător al liderilor PNL decât Congresul PNL. Nu cred că un lider al partidului poate să fie mai inteligent, poate să aibă mai mult discernământ şi poate să aibă capacitatea de a selecta oamenii în conducerea PNL, într-o măsură mai mare decât pot să o facă cei care sunt chemaţi la congres", a reiterat liderul liberal.

Întrebat ce va face dacă nu se va accepta candidatura individuală şi se va merge pe moţiuni şi liste, Orban a precizat: "Vom vedea".

"Eu sunt convins că membrii PNL în baza lor, nu se dezic de principiile şi de valorile liberale, şi nu cred că renunţă de bună voie la dreptul de a-şi alege conducătorii. Consider că principalul lucur pe care l-am câştiga după Revoluţie e acest drept de a decide noi cine trebuie să ne conducă. am convingerea că la acest congres se vor vota persoane şi nu liste", a afirmat Orban.

Întrebat dacă ia în calcul retragerea candidaturii sale în cazul votului pe liste că în momentul, Orban a replicat: "În momentul în care mi-am depus candidatura nu am de gând să renunţ, cei care mă cunosc ştiu că nu mă joc cu candidatura la această funcţie".

El a anunţat că îşi va prezenta în următoarele zile, marţi şi miercuri, "proiectul pentru PNL şi proiectul politic pentru România pe care vreau să-l propun PNL".

"Ideea mea despre conducerea PNL e o idee validată de experienţa democraţiilor occidentale. Managementul partidelor politice nu poate fi decât democratic şi consensual. În partidele politice este fundamental să existe democraţie, pentru că dacă nu există democraţie, nu există democraţie nici în societate. Mă bazez şi mă voi baza întotdeauna pe consultarea largă a bazei PNL, a menbrilor PNL, care trăiesc altături de cetăţeni şi cunosc cel mai bine care sunt cele mai bune decizii pentru PNL", a conchis Orban.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, la Iaşi, că l-a încurajat pe prim-vicepreşedintele liberal Ludovic Orban să candideze la şefia partidului, iar lucrurile se îndreaptă în această direcţie, el afirmând că va fi un congres de competiţie, şi nu unul de ruptură în partid.

Crin Antonescu a afirmat, într-o conferinţă de presă, că în relaţia dintre el şi Ludovic Orban nu se poate vorbi de ruptură, singura diferenţă între cei doi fiind dorinţa lui Orban de a se renunţa la varianta competiţiei pe echipe.

"Nu e o ruptură între noi şi nici nu e o excludere sau eliminare. El nu e de acord cu varianta moţiunilor şi a competiţiei pe echipe. Eu vreau un mandat pentru desemnarea echipei de conducere, iar Orban spune nu şi optează pentru statutul vechi. E dreptul lui să creadă astfel. Va depune probabil o moţiune şi o echipă, spre asta se îndreaptă lucrurile", a afirmat Crin Antonescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ludovic Orban va candida la preşedinţia PNL.
 Vizualizări articol: 580 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ludovic Orban va candida la preşedinţia PNL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei