Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 ian 2010 - Anul XV, nr. 24 (4315)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vladimir Voronin crede că România a fost primită în UE deoarece a acceptat bazele americane

Duminică, 31 Ianuarie 2010 (15:05:49)

Liderul Partidului Comuniştilor din R.Moldova (PCRM), fostul preşedinte Vladimir Voronin, a declarat sâmbătă seara, într-o emisiune televizată, că România ar fi fost primită în UE deoarece a acceptat amplasarea a două baze americane pe teritoriul său, relatează Jurnal de Chişinău, în ediţia online.

În opinia lui Voronin, România nu merita să adere la Uniunea Europeană la 1 ianuarie 2007. "România a fost primită în UE pentru că a acceptat dislocarea a două baze militare americane pe teritoriul său. Ei nu au fost gata de aderare şi nu au întrunit condiţiile necesare, dar pentru că au acceptat propunerea SUA au ajuns în cele din urmă în UE", a declarat Voronin, într-o emisiune la postul de televiziune NIT.

În timpul emisiunii, el a criticat din nou politica Alianţei pentru Integrare Europeană din R. Moldova faţă de România, potrivit paginii electronice a postului Europa Liberă. Liderul comunist a denunţat declaraţiile preşedintelui României, Traian Băsescu, şi ale ministrului român de Externe, Teodor Baconschi, referitoare la limba vorbită în Republica Moldova, precum şi decizia Bucureştiului de a nu semna tratatul de frontieră cu Chişinăul.

În opinia lui Voronin, declaraţiile făcute de Traian Băsescu despre o apropiere a Republicii Moldova de Uniunea Europeană cu sprijinul Bucureştiului ar avea ca scop final "împingerea Moldovei spre unirea cu România".

În plus, referindu-se la scoaterea sârmei ghimpate de la Prut, Voronin a spus că în acest fel se urmareşte nu doar "demontarea frontierei cu România, dar şi a hotarului cu NATO", ceea ce este, în opinia sa, inacceptabil deoarece Republica Moldova este membru al Comunităţii Statelor Independente (CSI), relatează portalul Ştirea Zilei. În acest context, Voronin a spus că PCRM se va plânge la ONU şi UE şi va informa partenerii din CSI.

"Nu cred că românii fac asta din capul lor, nu cred că Băsescu este un brav marinar care distruge tot în jurul său. Aici este o politică coordonată şi îndreptată", a comentat Voronin la aceeaşi emisiune, fără a preciza însă cine ar coordona acţiunile României.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vladimir Voronin crede că România a fost primită în UE deoarece a acceptat bazele americane.
 Vizualizări articol: 452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vladimir Voronin crede că România a fost primită în UE deoarece a acceptat bazele americane0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei