Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 ian 2010 - Anul XV, nr. 24 (4315)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Priorităţi PNL pentru sesiunea parlamentară:Combaterea crizei, susţinerea mediului de afaceri

Duminică, 31 Ianuarie 2010 (15:03:14)

Liderul PNL Călin Popescu Tăriceanu a declarat, duminică, după o discuţie cu grupurile parlamentare liberale, că partidul are ca priorităţi pentru sesiunea parlamentară care începe luni măsuri de combatere a crizei, de susţinere a mediului de afaceri, precum şi măsuri legate de domeniul fiscal.

Călin Popescu Tăriceanu a spus că PNL are printre priorităţi, în sesiunea parlamentară care începe luni, măsuri de combatere a crizei, de susţinere a mediului de afaceri, precum şi măsuri legate de domeniul fiscal.

Liderul liberal a menţionat printre priorităţi domeniile sănătate, administraţie publică, educaţie, muncă şi protecţie socială, ordine publică, siguranţă, agricultură.

El a mai spus că a prezentat grupurilor PNL din Parlament un proiect personal destinat îmbunătăţirii funcţionării instituţiilor statului, care creionează un Parlament mai puternic, drepturi mai multe pentur cetăţeni, un Guvern şi o Preşedinţie mai controlate. Tăriceanu a menţionat că proiectul său vizează modificarea modului de alegere a Senatului, Cameră care ar putea avea rol de reprezentare a comunităţilor locale.

"Vrem ca aceste proiecte să fie subiectul unor dezbateri prealabile cu cetăţenii, iar după aceea ele urmează să fie promovate în procedura parlamentară curentă. Există la nivelul grupurilor parlamentare o emulaţie care pe mine m-a bucurat, o dorinţă evidentă de a munci, de a-şi face munca mai vizibilă şi acest lucru e necesar în contextul în care fiecare parlamentar se bate pentru a-şi reînnoi mandatul peste câţiva ani", a spus liberalul.

Întrebat dacă are contracandidaţi la şefia grupului parlamentar al deputaţilor PNL, Tăriceanu a menţionat că nu ştie.

La rândul său, vicepreşedintele Camerei, Ludovic Orban, a precizat că în domeniul economic PNL a înaintat deja în Parlament sau e pregătit să înainteze o serie de proiecte de lege cu impact economic evident, care au ca obiective stoparea crizei, reluarea creşterii economice, atragerea investiţiilor, crearea de locuri de muncă.

"În domeniul social avem propria noastră viziune asupra Legii pensiilor, care e total diferită de viziunea Guvernului. Pensia trebuie să ţină cont de salariul mediu pe economie. Trebuie dezvoltate toate celelalte forme de acumulare. PNL are pregătită propria Lege a educaţiei, deja dezbătută în Parlament şi care conţine toate principiile moderne care stau la baza viziunii liberale asupra educaţiei şi care trebuie să stea la baza dezbaterii atunci când Guvernul va trimite în Legislativ propria Lege a educaţiei. Grupul parlamentarilor liberali va continua să cenzureze sever activitatea Guvernului şi va depune moţiuni simple şi de cenzură, va înainta sesizări de neconstituţionalitate, va folosi toate pârghiile constituţionale legale şi regulamentare pe care le are la dispoziţie pentru a împiedica abuzurile guvernamentale şi încălcarea drepturilor şi libertăţilor individuale ale cetăţenilor", a spus Orban.

Întrebat dacă se vor opera schimbări în componenţa nominală a Birourilor Permanente sau la şefia grupurilor parlamentare, liderul PNL a precizat că acest subiect nu a fost discutat.

Grupurile parlamentare ale PNL au discutat, duminică, la Poiana Braşov, despre priorităţile în sesiunea parlamentară care începe luni.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Priorităţi PNL pentru sesiunea parlamentară:Combaterea crizei, susţinerea mediului de afaceri.
 Vizualizări articol: 589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Priorităţi PNL pentru sesiunea parlamentară:Combaterea crizei, susţinerea mediului de afaceri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei