Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 dec 2009 - Anul XIV, nr. 301 (4287)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Borbely promite programul "Rabla" ediţia 2010 din 1 ianuarie pentru autoturisme

Miercuri, 23 Decembrie 2009 (18:24:01)

Noul ministru al Mediului, Laszlo Borbely, a promis, miercuri, la ceremonia de instalare în funcţie, că programul "Rabla" ediţia 2010 va începe de la 1 ianuarie pentru autoturisme şi "cât de repede se va putea" pentru tractoare.

"Programul Rabla va începe în 2010 la 1 ianuarie, ordinul de ministru este gata, urmează să fie semnat şi vă asigur că îl vom începe imediat după Anul Nou", a declarat Borbely.

Referitor la partea privind finanţarea înlocuirii tractoarelor din programul "Rabla", Borbely a spus că aceasta ar urma să debuteze cu o uşoară întârziere faţă de cea privind maşinile, fiind nevoie de o serie de documente şi avize în plus.

"Vă asigur însă că şi aceasta va începe cât se poate de repede", a mai spus Borbely.

La ceremonia de predare-primire de la Ministerul Mediului şi Pădurilor au participat fostul titular interimar al portofoliului, Elena Udrea, precum şi vicepremierul Marko Bela.

La dezbaterea din 4 decembrie, înaintea turului doi al alegerilor prezidenţiale, Traian Băsescu i-a spus lui Mircea Geoană că programul "Rabla" pentru tractoare a fost demult aprobat de Guvern şi va intra în vigoare pe 1 ianuarie, după ce Geoană promisese că va propune un astfel de proiect.

Peste 32.000 de maşini mai vechi de zece ani au fost scoase din uz prin programul "Rabla" din acest an, reprezentând circa două treimi din numărul total al autovehiculelor pentru înlocuirea cărora statul îşi propusese, la începutul anului, să aloce fonduri.

Ediţia 2009 s-a desfăşurat în trei etape. În prima dintre ele, derulată în perioada 20 martie-29 mai, au fost înlocuite 11.543 de autoturisme, primele de casare de la stat ridicându-se la valoarea de 43.863.400 de lei. În etapa a II-a, derulată între 1 iunie şi 31 august, s-au înlocuit 9.649 de autoturisme, valoarea totală a primelor de casare fiind de 36.666.200 de lei. În cea de-a III-a şi ultima etapă, derulată în intervalul 1 septembrie-11 decembrie, au fost înlocuite 11.135 de maşini, pentru care statul a plătit prime de 42.313.000 de lei.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Borbely promite programul "Rabla" ediţia 2010 din 1 ianuarie pentru autoturisme.
 Vizualizări articol: 370 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borbely promite programul "Rabla" ediţia 2010 din 1 ianuarie pentru autoturisme0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei