Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 dec 2009 - Anul XIV, nr. 301 (4287)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Mircea Sandu a îmbulinat-o. Dar se tratează la Nisa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cred că nu este tocmai în regulă cu moda asta nouă, ca diversele personalităţi ale puterii din România s-o şteargă una-două în ţări străine pentru a se opera, ori de câte ori au vreun necaz care impune intervenţia imperioasă a bisturiului. Avem exemple la discreţie în această privinţă, începând cu prezidentul Traian Băsescu, care s-a suit cocârjat ca un semn de întrebare în trenul personal de Viena, pentru a-i veni de hac herniei de disc care-i tortura verticalitatea spinării, şi a se întoarce din nou bun de dârvală şi de luptă cu mogulii, şi continuând cu fostul prim ministru Tăriceanu, care şi-a reparat şi el în Franţa genunchiul paradit de pasiunea sa extremă pentru adrenalina motocicletei. Iar acuma, de curând, a venit rândul tartorului fotbalistic Mircea Sandu - poreclit „Naşul”, probabil pentru c-a fost dublura lui Marlon Brando, în filmul cu acelaşi nume regizat de Martin Scorsese - să-şi bage la cuţit un maţ de mare importanţă, atât pentru persoana sa cât şi pentru mişcarea fotbalistică din România, într-o clinică din franţuzeasca urbe Nice.
Întrebarea este firească, cetăţenească şi de bun simţ: au dreptul cei mai influenţi şi mai mari combinatori din România – preşedinţi, premieri, şefi ai fotbalului ş.a. – s-o şteargă englezeşte, alegând exilul chirurgical, pentru a fenta mizeria spitalicească a ţării noastre, în loc să lupte împotriva stafilococilor şi a celorlalţi temuţi moguli microscopici, care s-au înstăpânit în sălile de operaţie? Au ei dreptul să opteze pentru bisturiele mânuite de medicii străini, de parcă medicii noştri ar avea ciumă combinată cu holeră?
Eu cred că n-au acest drept. A te opera în străinătate poate însemna o alegere normală pentru un simplu cetăţean, care n-are încredere în spitalele din ţară, dar pentru o personalitate politico-fotbalistică este, la urma urmei, o sfidare la adresa poporului şi o lipsă de patriotism. Dacă nu vor din proprie iniţiativă, preşedintele, parlamentarii sau şefii fotbalului ar trebui spitalizaţi cu forţa aici, în ţara care a făcut din ei nişte inşi speciali, măcar să vadă şi dânşii prin ce încercări trece norodul, când are de-a face cu vreo boală decisivă. Să vadă şi ei ce-nseamnă plicul cu sute de euro care trebuie strecurat în buzunarul personalului medical, dacă vor să fie băgaţi în seamă, să doarmă şi ei câte doi în pat, să trebuiască şi ei să-şi cumpere medicamentele, fiindcă spitalul ridică din umeri.
Fără supărare, dar prea sunt unii şmecheri, iar alţii fraieri.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mircea Sandu a îmbulinat-o. Dar se tratează la Nisa.
 Vizualizări articol: 1122 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Mircea Sandu a îmbulinat-o. Dar se tratează la Nisa3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei