Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 dec 2009 - Anul XIV, nr. 301 (4287)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


SupăRaţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

SupăRaţ sunt, Doamne, iarăşi, supăRaţ... Adevărul este că repede şi ieftin s-a mai votat anul ăsta (şi) la Gazetă. Răzvan Raţ şi Mircea Lucescu au câştigat un trofeu continental, dar performanţa lor n-a fost suficientă pentru a-i impune la categoriile respective. Dacă la antrenori este de înţeles, Dan Petrescu iscând performanţă aproape neverosimilă în bătătura proprie, în privinţa fundaşului de la Şahtior lucrurile stau puţin altfel. Raţ a fost devansat de Cristi Chivu, declarat cel mai bun fotbalist român al anului ce tocmai se petrece. Cam subţiri mi se par argumentele care-au stat la baza votului. Performanţa la naţională a fost nulă, aici cei doi sunt la egalitate. În balanţă a cântărit mai greu titlul de campion al Italiei, în comparaţie cu câştigarea Cupei UEFA. Cred însă că se supralicitează meritul lui Chivu la acest titlu! A făcut naveta între infirmerie şi banca de rezerve, aterizând şi în teren printre picături. Iar nu de puţine ori a fost luat în tărbacă de presa italiană pentru prestaţiile sale. Folosit de Mourinho fundaş lateral, Chivu nu mai are continuitate în randament, fiindcă pe bandă nu se poate trăi numai din plasament, sfârşind prin a fi ruşinat de adversari cu vitalitate superioară. Şi Maldini s-a retras în centru la maturitate, dar acesta este un lux pe care Chivu nu şi-l poate permite la echipa de club. Imaginea sa de băiat bun, deşi nici Raţ nu stă rău la acest capitol, se pare că a prevalat la votul popular (deunăzi l-am văzut făcând reclamă la maşini de spălat!). Iar unii dintre ziariştii care au organizat sufragiul, votanţi şi ei, se pare că îl percep un picuţ ca pe un coleg de trust, în urma mariajului său cu ştirista de la Antenă. Foooarte interesante preferinţele numitei Ioana Mihalcea care vede numai dinamovişti în top 5, ceea ce n-ar fi chiar de mirare, fanatici existând în toate domeniile, dar pe locul 3 îl pune pe... Mihalcea! Cum care Mihalcea?! Ăla de şi-a consumat ultima prezenţă într-un meci oficial la naţională în returul barajului cu Slovenia, pe vremea antrenoratului lui Hagi! Având în vedere numele de familie identic, pare chiar de bun simţ că nu şi-a trecut ruda pe primul loc, după modelul ilustru al şefului arbitrilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului SupăRaţ.
 Vizualizări articol: 672 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
SupăRaţ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei