Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 nov 2009 - Anul XIV, nr. 276 (4262)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Despre funcţii, ministere şi persoane se va discuta la momentul potrivit

Marţi, 24 Noiembrie 2009 (17:36:54)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că nu au existat discuţii cu PSD privind eventuale funcţii în viitoarea guvernare, menţionând că aceste discuţii despre ministere şi despre persoane vor avea loc la momentul potrivit.

"Precizez două lucruri: în primul rând, este vorba de program de guvernare, nu de structură de guvernare. Nimeni n-a discutat şi nu va discuta până la momentul potrivit despre funcţii, despre ministere, despre persoane; în al doilea rând, e vorba de nişte elemente fundamentale, din punctul nostru de vedere, care nu pot lipsi din programul de guvernare. Sigur, programul de guvernare în sine va fi discutat şi cu partidele, dar va trebuie să aparţină, să fie finalizat, stabilit şi propus de cel pe care noi îl susţinem ca prim-ministru, domnul Klaus Iohannis", a susţinut Crin Antonescu.

El a explicat că este vorba despre nişte elemente pe care le-a discutat cu Iohannis şi liberalii le consideră absolut necesare într-un program al unui Guvern care să scoată România din criză.

Întrebat dacă va fi chemat Iohannis la negocieri, liderul PNL a menţionat că deocamdată e vorba de discuţii între partidele politice.

Referitor la schiţa de acord, Antonescu a precizat: "Dacă el va fi acceptabil, îl voi semna împreună cu Mircea Geoană, preşedintele PSD şi din acel moment susţinerea lui Mircea Geoană în turul II va intra în vigoare. Eu sunt optimist în legătură cu faptul că acest lucru este posibil chiar foarte repede", a conchis Antonescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, marţi, că PNL a decis să îl susţină pe liderul PSD Mircea Geoană în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, dacă se va negocia şi semna un acord bazat pe principii liberale.

Crin Antonescu a mai spus că PNL a decis crearea unei majorităţi parlamentare de susţinere a unui Guvern care să fie condus de Klaus Iohannis. Totodată, el a precizat că a fost mandatat de PNL pentru declaraţii, discuţii şi semnarea eventualelor acorduri. Liderul liberal a menţionat că deciziile luate de PNL au la bază constatarea "crizei morale, politice şi sociale" care s-a instalat în România.

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, după şedinţa Consiliului consultativ al Preşedinţilor Organizaţiilor Teritoriale ale Uniunii, că forul s-au pronunţat în unanimitate pentru o colaborare şi corelare strânsă cu PNL în susţinerea unui candidat la Preşedinţie şi în formarea unei majorităţi.

Liderii PSD s-au epxrimat la rândul lor în favoarea unei colaborări cu PNL şi pentru susţinerea lui Klaus Iohannis pentru funcţia de prim-ministru.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Despre funcţii, ministere şi persoane se va discuta la momentul potrivit.
 Vizualizări articol: 586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: Despre funcţii, ministere şi persoane se va discuta la momentul potrivit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei