Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 nov 2009 - Anul XIV, nr. 276 (4262)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mai multe email-uri şi documente confidenţiale privind încălzirea globală, publicate pe Internet

Marţi, 24 Noiembrie 2009 (16:58:29)

Specialiştii sunt revoltaţi de miile de email-uri şi documente publicate pe Interent, furate dintr-un centru de cercetare, care ridică semne de întrebare privind etica unor cercetători ce pretind că oamenii sunt responsabili pentru încălzire globală, relatează Wall Street Journal în ediţia online.

Corespondenţa între câteva zeci de cercetători în domeniu, inclusiv din Statele Unite, dezvăluie resentimentele între cei care consideră că activitatea umană este cauza încălzirii globale şi rivalii lor, care nu sunt convinşi că există o relaţie de cauzalitate între cele două femoneme.

"Este oribil. De asta se temea toată lumea. De-a lungul anilor, a devenit tot mai dificil pentru cineva care nu consideră încălzirea globală drept o problemă legată de sfârşitul lumii să publice vreun articol. Aceasta nu este doar o practică dubioasă, ci una imorală", a declarat Pat Michaels, din cadrul Institului Cato din Washington.

În total peste 1.000 de email-uri şi peste 2.000 de alte documente au fost sustrase joi din Unitatea pentru Cercetare a Climei din cadrul East Anglia University din Marea Britanie şi au fost postate pe un server public din Rusia joi seara. Oficialii universităţii au confirmat că le-au fost atacate computerele şi că documentele par să fie autentice.

"Publicarea selectivă a unor email-uri furate şi a altor documente scoase din context este rău intenţionată şi nu poate fi considerată o încercare reală de participare resposabilă la această dezbatere", a precizat universitatea.

Potrivit email-urilor, care datează din 1996, cercetătorii din Statele Unite şi Marea Britanie se contrazic între ei fără a ajunge la un consens, tinzând să se excludă reciproc atunci când nu sunt de acord, iar în unele cazuri discută modalităţile de reluare a subiectelor pe tema cărora au "dezinformat", apelând la articole noi în publicaţiile de specialitate sau pe site-uri foarte populare.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai multe email-uri şi documente confidenţiale privind încălzirea globală, publicate pe Internet.
 Vizualizări articol: 551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mai multe email-uri şi documente confidenţiale privind încălzirea globală, publicate pe Internet5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei