Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 oct 2009 - Anul XIV, nr. 250 (4236)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu:România nu poate ieşi singură din criză, nu putem fi tractor pentru restul statelor europene

Duminică, 25 Octombrie 2009 (14:24:29)

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, duminică, la o întâlnire cu reprezentanţii administraţiei publice din Satu Mare, cu profesori, angajaţi din sănătate, educaţie şi agricultură, că România nu poate ieşi singură din criză, nefiind o ţară izolată, şi nu poate fi "tractor" pentru statele europene.

Aproximativ 700 de persoane s-au adunat, duminică la prânz, în sala Casei de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare, pentru a-l aştepta pe preşedintele Traian Băsescu, printre cei prezenţi fiind reprezentanţi ai administraţiei publice locale, ai instituţiilor descentralizate, cadre didactice, angajaţi din sănătate şi agricultură şi simpatizanţi ai preşedintelui, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele le-a vorbit celor prezenţi despre planul de măsuri anticriză luate de Guvern.

"România nu are cum să iasă singură din criză, pentru că nu este ţară izolată, este la fel de afectată ca şi celelalte state europene şi nu are cum să fie tractor şi pentru acestea", a afirmat el.

Băsescu a subliniat că ceea ce a făcut România a fost un plan pentru diminuarea efectelor crizei, nu unul de ieşire din criză, el referindu-se la cei doi piloni prevăzuţi în acordul cu FMI - menţinerea unei rate de schimb acceptabile şi finanţarea deficitului bugetar.

Şeful statului a spus că, dacă nu erau banii de la FMI, euro ar fi putut ajunge la cinci lei.

"Rata de 4,3 favorizează exportatorii şi ei reuşesc să devină competitivi. La 4 ar fi mai puţin competitivi şi ar creşte şomajul", a explicat el.

Traian Băsescu a spus că împrumutul de la FMI a fost necesar ca să se poată plăti pensiile şi salariile şi să poată fi finanţate investiţiile realizate din fonduri de la bugetul de stat.

"Nu şi-a propus nimeni în programul anticriză să se menţină nivelul de producţie, pentru că ar fi mers pe stoc şi ar fi fost o pierdere de bani", a afirmat el.

Şeful statului a revenit apoi asupra ideeii că România nu poate ieşi singură din criză.

"Obligaţia mea e să ajut să ieşim din demagogia propagată la tv. România nu poate ieşi singură din criză, nu putem fi tractor pentru restul statelor europene, noi suntem dependenţi de pieţele de export, iar când ele îşi vor reveni vom creşte şi noi", a adăugat Băsescu.

Şeful statului a vizitat, duminică, judeţul Satu Mare, el participând la ceremoniile dedicate Zilei Armatei Române organizate la Carei. Ulterior, el s-a întâlnit cu veterani de război. De la Satu Mare, Traian Băsescu s-a îndreptat spre judeţul Sălaj.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu:România nu poate ieşi singură din criză, nu putem fi tractor pentru restul statelor europene.
 Vizualizări articol: 472 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu:România nu poate ieşi singură din criză, nu putem fi tractor pentru restul statelor europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei