Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 sep 2009 - Anul XIV, nr. 206 (4192)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Voucherul educaţional de 500 euro al copilului poate fi suplimentat prin cota de 2% din impozit

Joi, 3 Septembrie 2009 (16:11:06)

Voucherul educaţional în sumă de 500 euro pe care statul îl va acorda fiecărui nou-născut va fi păstrat într-un cont bancar păstrat până la sfârşitul învăţământului obligatoriu, în care părinţii pot vira cota de 2% din impozitul pe venitul anual, destinată în prezent ONG, a declarat premierul Boc.

El a arătat că prevederea a fost inclusă în legea educaţiei naţionale, care va fi promovată prin asumarea răspunderii Guvernului.

"Mai avem şi o măsură care, spun eu, va schimba şi modul psihic sau psihologic de abordare a educaţiei, prin faptul că fiecărui copil, la naştere, statul îi va deschide un cont bancar ce reprezintă echivalentul în lei de 500 euro. Părinţii nu pot să utilizeze banii aceia, statul deschide un cont special la bancă sau la o instituţie unde nimeni nu se poate atinge până la sfârşitul învăţământului obligatoriu. Părintele are posibilitatea ca, anual, 2% din ceea ce noi astăzi dăm la organizaţiile nonguvernamentale şi care să nu se impozitează să direcţioneze spre acel cont. Asta înseamnă că, practic, la sfârşitul învăţământului obligatoriu, copilul va avea o sumă frumuşică de bani care s-ar putea să-i acopere costurile educaţionale de taxă sau de susţinere a cazării", a spus, joi, premierul, la postul public de radio.

Potrivit şefului Guvernului, contul va fi deschis pe numele personal al copilului şi poate fi utilizat doar de către acesta şi numai pentru scopuri educaţionale după ce împlineşte vârsta de 14-16 ani.

"Din aceşti bani, copilul poate să plătească orice ţine de cumpărarea de manuale, de cursuri, întreţinerea în universitate, pentru a-şi asigura cheltuielile legate de tot ce înseamnă actul educaţional", a adăugat Boc.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat, miercuri, că noua lege în domeniu prevede şi introducerea unui voucher educaţional de 500 de euro pentru fiecare nou-născut, variantă preluată din propunerile Comisiei prezidenţiale.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Voucherul educaţional de 500 euro al copilului poate fi suplimentat prin cota de 2% din impozit.
 Vizualizări articol: 534 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Voucherul educaţional de 500 euro al copilului poate fi suplimentat prin cota de 2% din impozit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei