Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 sep 2009 - Anul XIV, nr. 206 (4192)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Radiourile şi televiziunile private, obligate să-i primească gratis pe candidaţii la preşedinţie

Joi, 3 Septembrie 2009 (15:26:21)

Posturile private de radio şi televiziune sunt obligate prin lege, sub ameninţarea sancţiunilor, să acorde, gratis, candidaţilor la prezidenţialeledin noiembrie timpi de antenă proporţionali cu cei practicaţi de posturile publice, conform unei OUG care modifică legea alegerilor prezidenţiale.

"Posturile private de radio şi televiziune vor oferi candidaţilor timpi de antenă proporţionali cu cei practicaţi de posturile publice", a decis Executivul, prevedere care atrage, conform OUG citate, sancţiuni din partea Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

Mai mult, conform unui alt alineat al aceluiaşi articol, accesul candidaţilor la acestea este gratuit.

Conform unei OUG adoptate recent, difuzarea sondajelor de opinie cu caracter electoral în perioada campaniei pentru prezidenţiale se va putea face doar în anumite condiţii, iar posturile de televiziune şi radio, indiferent dacă sunt publice sau private, trebuie să asigure acces gratuit candidaţilor.

Indiferent dacă postul care le preia este public sau privat, sondajele nu pot fi publicate fără a se menţiona denumirea instituţiei care le-a realizat, data sau perioada în care au fost întocmite, dimensiunea eşantionului şi marja maximă de eroare, dar şi cine a comandat şi plătit studiul.

Mai mult, Executivul normează şi difuzarea aşa-numitelor televoturi sau anchete stradale, care nu pot fi prezentate ca reprezentative pentru opinia publică sau pentru "un anumit grup social sau etnic".

Sondajele nu pot fi difuzate cu mai puţin de 48 de ore înainte de ziua votării, a mai decis Executivul.

Conform aceleiaşi ordonanţe, candidaţii la funcţia de preşedinte "sunt obligaţi" să solicite conducerilor posturilor publice de radio şi televiziune acordarea de timpi de antenă până la data începerii campaniei electorale, altminteri solicitările depuse după aceste termen nu vor mai fi luate în calcul.

Totuşi, OUG prevede că, în termen de zece zile de la intrarea în vigoare a HG prin care se stabileşte data alegerilor, CNA "stabileşte, prin decizie, regulile de desfăşurare a campaniei electorale prin intermediul serviciilor de programe audiovizuale".

Guvernul a aprobat, miercuri, hotărârea care stabileşte ca primul tur al alegerilor prezidenţiale să fie organizat la 22 noiembrie. Executivul a aprobat şi ordonanţa de urgenţă care stabileşte procedura tehnică de organizarea a alegerilor.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Radiourile şi televiziunile private, obligate să-i primească gratis pe candidaţii la preşedinţie.
 Vizualizări articol: 382 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Radiourile şi televiziunile private, obligate să-i primească gratis pe candidaţii la preşedinţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei