Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 sep 2009 - Anul XIV, nr. 206 (4192)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Videanu: Dacă PSD nu e alături de noi, să dea jos Guvernul şi ne întoarcem la electorat

Joi, 3 Septembrie 2009 (14:04:08)

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat, joi, la Costineşti, că PDL nu mai aşteaptă nimic din coaliţia cu PSD şi va lua deciziile pe care le consideră normale, iar dacă PSD nu vrea să fie alături de democraţi, atunci e liber să dea jos Guvernul.

Întrebat la ce s-a referit în cadrul discursului de la Şcoala de Vară, când a spus că PDL nu mai suportă ambiguitatea PSD, Videanu a spus: "Uitaţi-vă, domnul Geoană iese şi spune că vrea să termine cu regimul Băsescu-Boc, în condiţiile în care are jumătate din membrii Cabinetului. Lucrurile merg bine în Cabinet, iar preşedintele partidului, e adevărat, mânat de dorinţa de succes a condidaturii, face aceste declaraţii politice".

El l-a acuzat pe Geoană că "nu face nimic altceva decât să dea semnale grupurilor parlamentare ale PSD-ului şi se manifestă în Parlament aşa cum se manifestă", în sensul în care coaliţia nu mai funcţionează la acest nivel.

Videanu a precizat că, în Parlament, PDL nu mai are o susţinere majoritară, sunt două grupuri de câte 35%, în condiţiile în care ar trebui să existe o susţinere de 70%.

"PDL nu mai aşteaptă nimic, ia deciziile pe care le consideră normale pentru această ţară şi, dacă PSD-ul vrea, să vină alături, dacă nu, să dea jos Guvernul şi ne întoarcem la electorat", a mai spus Videanu.

Videanu s-a arătat sceptic în privinţa depunerii unei moţiuni de cenzură, în urma asumării răspunderii, dar şi în privinţa unei remanieri guvermanentale, deşi a menţionat că PDL va reacţiona de acum încolo la atacurile social-democraţilor.

"Vă spun cu onestitate că noi credem în buna credinţă a constituirii acestei coaliţii, pe cele două principii menţionate, Sigur, dacă PSD-ul va continua cu această atitudine, şi noi s-ar putea să încercăm să ne repoziţionăm din punct de vedere al atitudinii politice", a spus Videanu.

El a negat şi informaţia, apărută în presă, că PDL îşi doreşte Ministerul Administraţiei şi Internelor, în contextul în care acest minister organizează alegerile prezidenţiale. Tot joi, ministrul Internelor, Dan Nica, a declarat, întrebat despre informaţie: "Să fim serioşi".

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a afirmat, joi, la începutul CEX de la Călineşti Argeş, că PSD trebuie să facă faţă încercării lui Traian Băsescu de a prelua anumite "pârghii de forţă" din zona MAI pentru "controlarea sau eventual vicierea" rezultatelor votului la prezidenţiale.

Preşedintele de onoare al PSD şi preşedintele Consiliului Naţional al formaţiunii au dezaprobat, joi, înaintea Comitetului Executiv care se desfăşoară în Argeş, "graba" premierului Emil Boc legată de asumarea răspunderii, afirmând că este vorba despre "capricii" şi despre "ordine de la Cotroceni".

Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament asupra celor trei legi privind educaţia naţională, salarizarea unitară şi reorganizarea agenţiilor guvernamentale cu reducerea cheltuielilor în sectorul public, a anunţat premierul Emil Boc.

Decizia a fost luată în urma unei şedinţe care a durat peste 10 ore, încheindu-se după miezul nopţii, şi în care cele trei acte normative au fost analizate.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Videanu: Dacă PSD nu e alături de noi, să dea jos Guvernul şi ne întoarcem la electorat.
 Vizualizări articol: 393 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Videanu: Dacă PSD nu e alături de noi, să dea jos Guvernul şi ne întoarcem la electorat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei