Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 sep 2009 - Anul XIV, nr. 206 (4192)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iliescu: Nimeni nu este interesat acum de o criză de guvernare

Joi, 3 Septembrie 2009 (14:09:53)

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, înaintea Comitetului Executiv al PSD ce se desfăşoară în Argeş, că provocarea unei crize guvernamentale prin scoaterea sau ieşirea PSD de la guvernare nu interesează nici PDL, nici PSD.

Întrebat dacă ar fi momentul oportun pentru ca PSD să iasă de la guvernare, preşedintele de onoare al PSD a răspuns: "Nimeni nu este interesat acum de o criză de guvernare, indiferent de problemele şi de dificultăţile care apar într-o coaliţie mai ales când sunt două partide de orientări diferite".

Întrebat dacă ruperea coaliţiei guvernamentale l-ar ajuta electoral pe candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Iliescu s-a mulţumit să spună că se pot găsi "consideraţiuni diverse" pe acest scenariu.

Preşedintele de onoare al PSD a acuzat "graba" şi "presiunea" PDL şi a premierului pentru asumarea răspunderii Guvernului pe cele trei legi.

"Nimic nu motivează această grabă, nu înţeleg raţiunea şi miza acestei presiuni. Asumarea este o procedură exepţională. Nu este nevoie de ea acum. Este un element de iraţionalitate şi oamenii au dreptate, PSD este un partid politic responsabil care nu se poate aliania la nişte capricii", a mai spus Iliescu.

Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament asupra celor trei legi privind educaţia naţională, salarizarea unitară şi reorganizarea agenţiilor guvernamentale cu reducerea cheltuielilor în sectorul public, a anunţat premierul Emil Boc.

Decizia a fost luată în urma unei şedinţe care a durat peste 10 ore, încheindu-se după miezul nopţii, şi în care cele trei acte normative au fost analizate.

Şi preşedintele Consiliului Naţional al PSD, deputatul Adrian Năstase, a declarat, joi, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional, că nu este oportună ieşirea partidului de la guvernare înainte cu 80 de zile de alegerile prezidenţiale.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iliescu: Nimeni nu este interesat acum de o criză de guvernare.
 Vizualizări articol: 411 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iliescu: Nimeni nu este interesat acum de o criză de guvernare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei