Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 aug 2009 - Anul XIV, nr. 187 (4173)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Studiu GfK România: Populaţia de la oraş începe să migreze la sate

Miercuri, 12 August 2009 (15:38:14)

Aproximativ 2% dintre persoanele din mediul urban s-au mutat în ultimul an la ţară, procent similar cu cel al orăşenilor care intenţionează să se stabileascã într-o zonă rurală în următorul an, se arată într-un studiu al companiei GfK România, specializată în cercetare de piaţă.

"Mutarea într-o zonă rurală este o variantă luată în considerare de 2% dintre persoanele de peste 15 ani din mediul urban, acestea declarând că în următorul an intenţionează să se stabilească la ţară. Un procent asemănător este reprezentat de cei care şi-au schimbat deja domiciliul în ultimele 12 luni, mutându-se de la oraş la sat", se arată în studiul citat.

Potrivit GfK, statisticile oficiale din ultimii ani arată o anomalie a cursului de migraţie, dominantă fiind mutarea de la oraş la sat, în condiţiile în care România se caracterizează deja printr-un grad redus de urbanizare în comparaţie cu statele din Europa.

În general, sub 10% dintre orăşeni obişnuiesc să-şi petreacă o perioadă mai mare de o lună la ţară.

Cu toate acestea, rudele şi cunoştinţele din mediul rural sunt un sprijin important pentru o treime dintre orăşeni, aceştia primind în mod obişnuit diverse alimente de la ţară.

Potrivit stutdiului, o altă sursă de legume şi fructe pentru cei de la oraş o reprezintă propriile grădini, chiar dacă locuiesc în zone urbane. Aproape un sfert dintre ei consumă astfel de alimente, mai ales cei care locuiesc în oraşe mici, cu mai puţin de 50.000 locuitori.

Indiferent dacă au sau nu o sursă de alimente la ţară sau o grădină proprie, pentru 85% dintre orăşeni alimentele cumpărate din piaţă fac parte din coşul de cumpărături.

În mediul rural, chiar dacă există grădini şi animale, produsele din magazine sunt indispensabile.

Dintre alimentele pe care le consumă locuitorii de la ţară, aproximativ jumătate provine din magazine, iar cealaltă jumătate este reprezentată de produse obţinute în gospodărie sau achiziţionate de la alţi ţărani.

O pondere mai mică a alimentelor procurate din magazine se înâtlneşte în rândul persoanelor de peste 65 de ani şi a locuitorilor din Oltenia, în timp ce în Muntenia şi Dobrogea acestea predomină.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studiu GfK România: Populaţia de la oraş începe să migreze la sate .
 Vizualizări articol: 382 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Studiu GfK România: Populaţia de la oraş începe să migreze la sate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei