Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 mai 2009 - Anul XIV, nr. 100 (4086)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Dacă nu poate fi un ministru puternic, Ecaterina Andronescu să demisioneze

Duminică, 3 Mai 2009 (15:26:56)
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu ar trebui să demisioneze, dacă nu poate să fie un ministru puternic peste al cărui cuvânt să nu se poată trece când este vorba de bugetul Învăţământului.

"Ecaterina Andronescu ar trebui în acest moment să realizeze faptul că este ministrul Educaţiei şi că ministrul Educaţiei trebuie să aibă mereu modelul lui Spiru Haret sau, dacă vreţi, măcar recurgând la experienţa recentă, modelul lui Andrei Marga. (...) Ar putea fi măcar ca Andrei Marga şi anume acela de a fi un ministru puternic, un ministru peste cuvântul căruia să nu se treacă într-o şedinţă de Guvern care hotărăşte bugetul sau rectificarea bugetară. Asta ar trebui să facă doamna Andronescu şi dacă nu poate să facă asta, evident că ar trebui să demisioneze", a susţinut Crin Antonescu.

El a subliniat că Andronescu nu ar trebui să fie "o persoană care, după ce află cât îi dă domnul Pogea", "să iasă afară şi să ofteze ceva mai tare şi mai convingător decât sindicaliştii", menţionând că nu se aşteaptă ca ministrul PSD să-şi dea demisia, pe motiv că "ideea de demisie la anumite partide şi la anumite personaje politice este încă ceva exotic".

În plus, el a criticat faptul că Ecaterina Andronescu, "a fost una dintre persoanele care au iniţiat Legea majorărilor salariale cu 50%, care a combătut cu foarte multă fermitate şi cu foarte mult entuziasm toate argumentele pe care guvernul de atunci le-a adus privitor la imposibilitatea financiară a unei asemenea măsuri, care a făcut sub garanţia lui Marian Vanghelie o campanie intensă la alegerile europarlamentare în sprijinul acestei idei – că nu se poate să nu se mărească cu 50% salariile profesorilor", devenind astăzi ministru al Educaţiei care nu îşi respectă promisiunile.

Pe de altă parte, Crin Antonescu a menţionat că dacă PNL se afla la guvernare, nu s-ar fi ajuns în această situaţie şi profesorii nu ar fi intrat în grevă, ţinând să reitereze că fostul premeir Tăriceanu ar fi trebuit să demisioneze ca urmare a adoptării Legii 50%, cu sprijinul parlamentarilor liberali.

"În legătură cu Legea măririi cu 50% vă reamintesc, aşa cum am spus-o atunci, din punctul meu de vedere şi premierul Tăriceanu a greşit, în sensul că dacă nu putea şi nu putea, şi a explicat de ce nu poate să aplice acea lege, ar fi trebuit să demisioneze din punct de vedere instituţional în momentul în care legea a fost votată în Parlament, inclusiv cu votul nostru, din păcate, şi în momentul în care ea a fost promulgată", a conchis Antonescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Dacă nu poate fi un ministru puternic, Ecaterina Andronescu să demisioneze.
 Vizualizări articol: 490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: Dacă nu poate fi un ministru puternic, Ecaterina Andronescu să demisioneze0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei