Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 apr 2009 - Anul XIV, nr. 84 (4070)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu le urează "pace şi speranţă" românilor care sărbătoresc Paştele în această duminică

Duminică, 12 Aprilie 2009 (17:30:55)
Preşedintele Traian Băsescu le urează "pace, speranţă şi puterea de a face binele" creştinilor din România care sărbătoresc anul acesta Paştele pe 12 aprilie, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei.

"Cu prilejul Sărbătorii pascale doresc să adresez cele mai calde urări creştinilor din România care împărtăşesc astăzi bucuria Învierii Domnului. Fie ca această mare sărbătoare să dăruiască tuturor pace, speranţă şi puterea de a face binele. Sărbători cu bucurie şi lumină!", se arată în mesjaul preşedintelui, "adresat creştinilor din România care sărbătoresc anul acesta Paştele pe 12 aprilie".

În acest an, Biserica Romano-Catolică sărbătoreşte Paştele în 12 aprilie, în timp ce Biserica Ortodoxă şi Biserica Greco-Catolică sărbătoresc Învierea Domnului cu o săptămână mai târziu.

Cea mai mare pondere a populaţiei romano-catolice este în Transilvania, numai în judeţul Harghita fiind declaraţi oficial peste 200.000 de cetăţeni de această religie. Judeţe cu un număr mare de romano-catolici sunt şi Bacău (aproape 120.000), Timiş (80.000), Satu Mare (peste 66.000) sau Neamţ (peste 60.000).

De obicei, credincioşii romano-catolici sărbătoresc Paştele la o dată diferită de cei ortodocşi sau greco-catolici, însă, o dată la câţiva ani, această sărbătoare poate fi celebrată împreună.

Explicaţia acestei diferenţe a sărbătorii este dată de faptul că Biserica Romano-Catolică şi cea Ortodoxă calculează data Învierii lui Iisus după două calendare diferite. Din anul 1582, Biserica Romano-Catolică a trecut la calendarul gregorian, iar Biserica Ortodoxă a rămas la calendarul iulian.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu le urează "pace şi speranţă" românilor care sărbătoresc Paştele în această duminică.
 Vizualizări articol: 443 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu le urează "pace şi speranţă" românilor care sărbătoresc Paştele în această duminică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei