Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 feb 2009 - Anul XIV, nr. 25 (4011)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici ameninţă cu greva generală din 27 februarie

Luni, 2 Februarie 2009 (13:51:14)
Membrii Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP) ameninţă cu greva generală din 27 februarie, cerând majorarea salariilor cu 50 la sută, protecţia funcţionarilor publici din instituţiile de control şi stabilitate în funcţia publică.

SNFP a hotărât, vineri, în cadrul Biroului Executiv întrunit în şedinţă extraordinară, că va organiza un miting în faţa sediului Guvernului, în data de 16 februarie, o grevă de avertisment în data de 20 februarie, între orele 8.00 şi 10.00, urmată de grevă generală în 27 februarie, potrivit unui comunicat de luni al organizaţiei sindicale.

Totodată, sindicaliştii SNFP vor sesiza Avocatul Poporului pentru apărarea drepturilor salariale şi libertăţilor angajaţilor, respectiv dreptul la muncă prin eliminarea incompatibilităţilor.

SNFP nu renunţă la creşterea salarială a funcţionarilor publici cu 50 la sută, protecţia funcţionarilor publici din instituţiile de control, stabilitate în funcţia publică, potrivit sursei citate.

Sindicaliştii cer alocarea sumelor aferente drepturilor salariale ale funcţionarilor publici şi personalului contractual din administraţia publică, respectiv salarizare conform art. 31 din Legea 188 / 1999 Statutul funcţionarilor publici, plata orelor suplimentare efectuate din dispoziţiile conducătorilor instituţiilor, plata sporurilor aferente condiţiilor vătămătoare sau specifice, informează comunicatul.

Sindicaliştii cer, de asemenea, protecţia juridică a funcţionarilor publici din instituţiile publice de control (Garda Financiară, Inspecţia Muncii, ANAF, Direcţiile de Sănătate Publică, Garda de Mediu, Protecţia Consumatorilor) şi începerea negocierilor privind încheierea acordului şi contractului colectiv de muncă la nivel de ramură.

Totodată, funcţionarii publici afiliaţi la Federaţia "Columna" cer premierului Emil Boc majorarea salariilor diferenţiat între 5 şi 20 la sută, acordarea sporului de stabilitate şi elaborarea unei legi prin care să fie interzis sau limitat cumulul pensiei cu salariul în instituţiile publice.

Liderii confederaţiilor sindicale au fost invitaţi luni, la ora 16.00, la Palatul Victoria, pentru a discuta cu reprezentanţii Guvernului despre proiectul de buget pentru 2009.

Premierul Emil Boc a anunţat, la sfârşitul şedinţei de joi a Executivului, că proiectul de buget a fost aprobat de Guvern, urmând să fie din nou discutat, luni, cu partenerii sociali, pentru eventuale modificări, şi transmis la Parlament.

Executivul a decis, săptămâna trecută, că salariile în sectorul bugetar vor fi majorate în acest an cu 5%, în două etape, cu 3% în luna aprilie şi 2% în luna octombrie, iar pensia socială minimă de 350 lei va fi acordată tot în două tranşe, de la 1 mai, cu plata în luna iunie, şi de la 1 octombrie, cu plata din luna noiembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici ameninţă cu greva generală din 27 februarie.
 Vizualizări articol: 654 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici ameninţă cu greva generală din 27 februarie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei