Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 feb 2009 - Anul XIV, nr. 25 (4011)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu şi Solyom au stabilit că interconectarea sistemelor de transport energetic este o prioritate

Luni, 2 Februarie 2009 (15:22:26)
Preşedinţii României şi Ungariei au declarat la finalul discuţiilor care au avut loc, luni, la Budapesta că au stabilit că interconectarea reţelelor de transport enmergetic între cele două ţări este o prioritate, menţionând în acest context, ca prim exemplu, conducta de gaze Arad-Szeget.

Preşedintele ungar a menţionat că ţara sa este hotărâtă să continue parteneriatul strategic cu România din toate punctele de vedere.

"Am ajuns la acordul că este necesar să reuşim conectarea tuturor reţelelor energetice de care beneficiază fiecare dintre cele două ţări. Concret, am discutat despre conducta care leagă Aradul de Szeged, precum şi despre alte căi de comunicare care leagă cele două ţări", a spus Solyom, menţionând că a stabilit cu Băsescu că cele două sisteme de transport trebuie integrate în sistemul european.

"Această interconectivitate va contribui la creşterea greutăţii României şi Ungariei în contextul colaborării euroepene", a mai spus Solyom.

Preşedintele ungar a adăugat că a discutat cu omologul său român şi despre proiectul Nabucco "considerat de prim ordin pentru ambele ţări". "Ne-am exprimat speranţa comună că Uniunea Europeană îşi va impune punctul de vedere referitor la acest proiect", a spus preşedintele ungar.

La rândul său preşedintele Traian Băsescu a menţionat că întâlnirea cu omologul său ungar a însemnat posibilitatea reluării unor subiecte care au mai fost discutate la Bucureşti şi la Odorheiu Secuiesc.

"O spun cu toată plăcerea, întâlnirea a prilejuit consolidarea relaţiilor la nivelul celor doi şefi de stat", a spus Băsescu.

Băsescu a menţionat că România susţine fără rezerve proiectul Nabucco pe care îl consideră un proiect european "asupra căruia UE trebuie să se aplece cu un mai mare efort politic şi diplomatic".

Băsescu a arătat că este extrem de important ca sistemele naţionale de transport de gaze să fie interconectate. El a menţionat că în discuţia pe care a avut-o pe 12 ianurie cu preşedintele CE, Jose Manuel Durao Barosso, au fost considerate prioritare pentru regiune realizarea conectării conductei Arad-Szeged, pentru transportul de gaze.

Băsescu a menţionat de asemenea că în discuţiile cu omologul său ungar a subliniat "necesitatea ca europenii să treacă de la declaraţii despre nevoia de acţiuni ecologice, la lucruri practice".

Şeful statului român a menţionat că l-a informat pe Solyom că punctul de vedere al României este că va trebui explotat eficient coridorul de transport Rin-Main-Dunăre.

Preşedintele Român a menţionat, de asemenea, că şi-a exprimat speranţa că preşedinţia ungară a UE, în 2011, va fi un moment când proiectul va fi promovat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu şi Solyom au stabilit că interconectarea sistemelor de transport energetic este o prioritate.
 Vizualizări articol: 401 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu şi Solyom au stabilit că interconectarea sistemelor de transport energetic este o prioritate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei