Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 ian 2009 - Anul XIV, nr. 4 (3990)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Virgil Andreieş este noul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii

Joi, 8 Ianuarie 2009 (15:32:04)
Judecătorul Virgil Andreieş a fost ales, joi, cu unanimitate de voturi, preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), iar pentru funcţia de vicepreşedinte şi-a depus candidatura procurorul Bogdan Licu.

Înainte de a-şi prezenta proiectul de management prentru conducerea CSM, judecătorul Virgil Andreieş a declarat că încrederea în sistemul judiciar se află la un nivel scăzut, ceea ce implică efectiv o problemă de securitate.

Magistratul a arătat că diversitatea raporturilor juridice, amploarea şi diversificarea infracţionalităţii, a corupţiei îl determină să susţină că fără un sistem judiciar puternic, aceste probleme ating interesul major al statului.

El a subliniat că mesajul este adresat şi personalului auxiliar din sistemul judiciar, care "nu mai are nicio şansă dacă nu îşi respectă statutul".

Judecătorul Virgil Andreieş a mai spus că CSM este un organism colegial şi măsurile pe care le va propune vor fi adoptate împreună cu membrii Consiliului.

Totodată, Andreieş a spus că are ca priorităţi consolidarea independenţei sistemului judiciar, garantarea independenţei magistraţilor, care trebuie să fie dependenţi exclusiv de lege, asigurarea cooperării CSM cu puterile statului, egalitatea cetăţenilor în faţa legii şi că va continua toate demersurile Consiliului prin care să se evite încălcarea rigorilor constituţionale şi legale.

Judecătorul Andreieş a arătat că va lua măsuri astfel încât să crească gradul responsabilizării magistraţilor şi să se îndeplinească condiţionalităţile prevăzute în Mecanismul de Cooperare şi Verificare impus de Comisia Europeană în domeniul justiţiei române.

Şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii a început în jurul orei 10.00. În prima parte a şedinţei, prezidată de preşedintele Traian Băsescu, a fost prezentat raportul de activitate al instituţiei. În cea de a doua parte a şedinţei de joi este aleasă noua conducere a CSM, mandatele preşedintelui Consiliului, Lidia Bărbulescu, şi a vicepreşedintelui Graţiana Isac încheindu-se în 10 ianuarie.

Virgil Andreieş are 48 de ani, a absolvit, în 1989, Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj şi este judecător din 1993, atunci când a ajuns să ocupe un post la Judecătoria Bistriţa. Anterior, el a activat, timp de trei ani, ca jurisconsult la o firmă privată.

În 1997, Andreieş a devenit judecător la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, însă a fost detaşat, pentru încă un an, la fostul loc de muncă, Judecătoria Bistriţa.

În 1998 şi-a ocupat postul la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, unde a rămas până la jumătatea anului următor, atunci când a devenit judecător inspector la Curtea de Apel Cluj.

În 2001 a fost delegat la conducerea Secţiei Penale a Curţii de Apel Cluj, unde a rămas până în iulie 2003, atunci când a devenit vicepreşedinte al aceleiaşi instanţe.

Un an mai târziu, în 15 iulie 2004, a devenit preşedinte al Curţii de Apel Cluj, funcţie pe care o ocupă şi în prezent.

Andreieş a fost ales în CSM în 12 ianuarie 2005. Este doctorand în drept procesual civil al Facultăţii de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, instituţie de învăţământ pe care, de altfel, a absolvit-o în 1989.

De-a lungul carierei sale, Andreieş, care este vorbitor de franceză, a absolvit mai multe cursuri, cu diverse tematici, în ţări europene precum Franţa, Germania, Belgia sau Spania şi a publicat o serie de lucrări de specialitate.

Virgil Andreieş este căsătorit şi are doi copii.

Împreună cu familia sa, Andreieş deţine, conform declaraţiei de avere de pe site-ul CSM, trei terenuri, dintre care două intravilane şi unul agricol, şi trei locuinţe: o casă de vacanţă, una de locuit şi un apartament.

Andreieş a vândut acţiuni Rombat în valoare de peste 300.000 de lei, a împrumutat o persoană cu suma de 15.000 de euro, are în conturi 52.000 de euro şi 80.000 de lei şi nu are datorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Virgil Andreieş este noul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii .
 Vizualizări articol: 591 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Virgil Andreieş este noul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei