Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 ian 2009 - Anul XIV, nr. 4 (3990)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Profesori trimişi în judecată după ce au cerut bani şi bunuri unor elevi pentru medii de trecere

Joi, 8 Ianuarie 2009 (14:10:44)
Doi profesori de la un liceu din judeţul Gorj au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie după ce, în ultimii doi ani, le-au cerut mai multor elevi bani şi bunuri pentru a le acorda medii de trecere sau promiţându-le că îi vor ajuta la examenele de bacalaureat.

Potrivit rechizitoriului în acest caz dat publicităţii, joi, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, Mircea Niţu şi Alin Constantin Rovenţa predau discipline tehnice şi matematică la Grupul Şcolar Industrial Rovinari.

Conform sursei citate, cei doi au fost reclamaţi de mai mulţi elevi pentru că în perioada anilor 2007 şi 2008 le-au cerut diferite sume de bani sau bunuri şi le-au condiţionat obţinerea unor medii de promovare în schimbul mitei cerute.

Niţu este acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită, în timp ce Rovenţa urmează să fie judecat pentru trei infracţiuni de luare de mită şi cinci infracţiuni de trafic de influenţă.

Conform rechizitoriului, pe parcursul cercetării cei doi profesori nu au recunoscut faptele de care sunt acuzaţi, ambii susţinând, în schimb, că ancheta este o înscenare a altor colegi de-ai lor din liceul respectiv. În dosar mai există şi alte reclamaţii la adresa celor doi, însă în acesta cazuri s-a dispus neînceperea urmării penale din lipsă de probe, unii dintre elevii reclamanţi menţionând că le-au oferit profesorilor băuturi aduse de acasă, din producţia proprie.

Cei doi dascăli sunt acuzaţi că i-au promovat pe unii elevi doar după ce aceştia le-au oferit diferite sume de bani sau diferite produse, în special cartele telefonice sau băuturi alcoolice, alţi elevi rămânând corigenţi pentru că nu au avut bani cu care să îi plătească pe aceştia. În plus, din rechizitoriu reiese şi că Alin Constantin Rovenţa a cerut diferite sume de bani, până la 1000 de lei, pentru a-i ajuta pe unii elevi cu subiectele la bacalaureat. Unii dintre elevi au plătit sumele cerute, dar nu au primit nici un subiect pentru că profesorul respectiv şi-a schimbat numărul de telefon atunci când a fost căutat în preajma bacalaureatului.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Gorj.

Reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Gorj au menţionat că cei doi profesori predau în continuare elevilor, instituţia nefiind informată oficial despre problemele penale pe care le au aceştia, ambii riscând însă să fie excluşi din învăţământ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesori trimişi în judecată după ce au cerut bani şi bunuri unor elevi pentru medii de trecere.
 Vizualizări articol: 610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Profesori trimişi în judecată după ce au cerut bani şi bunuri unor elevi pentru medii de trecere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei