Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 dec 2008 - Anul XIII, nr. 304 (3985)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PDL a convocat Colegiul Director pentru a desemna secretarii de stat şi şefii agenţiilor

Marţi, 30 Decembrie 2008 (17:24:07)
Liderii PDL au convocat, pentru săptămâna viitoare, o şedinţă de Colegiu Director, pentru a stabili secretarii de stat, şefii agenţiilor guvernamentale şi directorii companiilor naţionale pe care democrat-liberalii îi vor desemna în noul Executiv.

Conducerea PDL a convocat, la începutul săptămânii viitoare, reuniunea Colegiului Director Naţional, pentru a se stabili algoritmul de acordare a funcţiilor de secretari şi subsecretari de stat în cadrul Cabinetului Boc, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse democrat-liberale.

Acestea au arătat că liderii PDL iau în calcul o variantă de algoritm prin care filialele care au obţinut cele mai bune rezultate în alegeri să aibă reprezentare în structurile guvernamentale de la nivel central.

De asemenea, candidaţii care au câştigat colegiile, dar au pierdut locul de parlamentar în urma redistribuirii, ar putea fi luaţi în calcul cu prioritate pentru funcţiile vizate în administraţia locală sau în Executiv.

Democrat-liberalii avertizează, însă, toţi pretendenţii, că favoriţii pentru ocuparea unor funcţii în Guvern vor fi profesionişti, buni cunoscători ai domeniilor pe care urmează să le gestioneze.

Astfel, unul dintre viitorii secretari de stat va fi actualul viceprimar al Capitalei, Răzvan Murgeanu, pe care ministrul Dezvoltării, Vasile Blaga, îl doreşte alături de el, pentru a se ocupa de problema construcţiilor.

În locul lui Murgeanu, viceprimar general al Capitalei ar putea fi desemnat Ionuţ Popa, care a ocupat această funcţie şi în trectut. Ionuţ Popa este, se pare, în cărţi şi pentru un post de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, coordonat de Radu Berceanu.

Pentru conducerea ANAF, favorit este Sorin Blejnar, comisar general al Gărzii Financiare, dar se vehiculează şi numele fostului şef al Agenţiei, Sebastian Bodu, sau al lui Gabriel Biriş, avocat într-o firmă de consultanţă fiscală.

Conducerea Agenţiei Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor i-ar putea reveni fostului şef al Autoriăţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, Marian Zlotea, actual europarlamentar PDL.

Liderii PDL îi vor propune consilierului prezidenţial pentru relaţia cu românii de pretutindeni, Eugen Tomac, funcţia de secretar de stat pe acest domeniu, din cadrul Ministerului de Externe.

Funcţia de secretar de stat în Ministerul Turismului i-ar putea reveni lui George Nastasia, fost candidat PDL la preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova.

Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii îi va reveni lui Cătălin Marinescu, fost preşedinte al Inspectoratului pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei.

Pentru funcţia de secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor este favorit Eduard Lovin, fost director IT în cadrul Inspectoratului pentru Comunicaţii.

Consilierul municipal sucevean PDL Cristian Irimie, de profesie medic, ar putea să fie secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Şefia Monitorului Oficial i-ar putea fi oferită lui Mircea Marinescu, el fiind în cărţi şi pentru un post de vicepreşedinte AVAS.

Conducerea Agenţiei Domeniilor Statului, şi implicit funcţia de secretar de stat în Ministerul Agriculturii, i-ar putea reveni lui Sorin Toader. Dacă această Agenţie se va desfiinţa, Sorin Toader ar putea primi postul de şef al Loteriei Naţionale, el fiind favorit pentru ocuparea acestei funcţii şi în anul 2006.

Fostul şef al Gărzii de Mediu, Silvian Ionescu, ar putea reveni pe postul pe care l-a ocupat anterior.

Fostul şef al Colegiului Naţional de Apărare, Mihail Vasile Ozunu, candidat PDL în Sectorul 6, ar putea ocupa funcţia de director al Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat sau al Oficiului pentru Spălarea Banilor.

Una din cele două funcţii, şefia ORNISS sau a Oficiului pentru Spălarea Banilor, ar putea fi acordată fostului şef al SIE Ioan Talpeş, care a candidat din partea PDL într-un colegiu din Sectorul 4.

La rândul lor, liderii PSD de la centru şi din teritoriu au discutat deja, luni seară, pe tema nominalizărilor pentru posturile de secretari de stat şi de şefi de agenţii guvernamentale, Vasile Puşcaş fiind deja numit de către premier în postul de şef al Departamentului de Afaceri Europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL a convocat Colegiul Director pentru a desemna secretarii de stat şi şefii agenţiilor.
 Vizualizări articol: 482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
PDL a convocat Colegiul Director pentru a desemna secretarii de stat şi şefii agenţiilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei