Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 dec 2008 - Anul XIII, nr. 296 (3977)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Trei prime de stabilitate, pentru personalul din sistemul sanitar în 2009 - proiect

Miercuri, 17 Decembrie 2008 (15:22:11)
Personalul din sistemul sanitar beneficiază în trimestrul II, III şi IV al fiecărui an calendaristic de câte o primă de stabilitate, al cărei cuantum se stabileşte corespunzător lunii în care se face plata acesteia, potrivit unui proiect de Hotarâre de Guvern al MSP, supus dezbaterii publice.

Proiectul privind stabilirea cuantumului primei de stabilitate pentru personalul din sistemul sanitar, precum şi a modului de acordare a acesteia, postat pe site-ul Ministrului Sănătăţii Publice (MSP) rămâne în dezbatere publică până în 16 ianuarie 2009.

Prima de stabilitate are drept scop asigurarea stabilităţii în activitate a personalului din sistemul sanitar. Cuantum primei se stabileşte corespunzător lunii în care se face plata acesteia şi este egal cu nivelul minim al salariului de bază corespunzător funcţiei, gradului sau treptei profesionale, pentru personalul contractual al cărui salariu de bază este prevăzut între limite. La nivelul salariului de bază, corespunzător funcţiei, pentru personalul contractual cu un singur nivel al salariului de bază şi la nivelul minim al salariului de bază corespunzător funcţiei ocupate pentru persoanele care ocupă funcţii de conducere prevăzute în documentele privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului contractual din unităţile sanitare publice din sectorul sanitar. De asemenea, în cazul funcţionarilor publici din sănătate, prima de stabilitate va fi la nivelul salariului de bază corespunzător funcţiei publice, clasei, gradului profesional şi treptei de salarizare.

Potrivit proiectului, personalul din sistemul sanitar care a beneficiat de prima de stabilitate şi ale cărui raporturi de muncă sau, după caz, raporturi de serviciu, încetează, din motive imputabile acestuia, în cursul anului calendaristic pentru care s-a acordat prima de stabilitate, are obligaţia de a restitui cota parte necuvenită calculată proporţional cu perioada nelucrată până la sfârşitul anului calendaristic pentru care a fost acordată prima de stabilitate.

De asemenea, personalul încadrat în baza unui contract individual de muncă cu timp parţial, având norma de bază la o altă unitate sanitară, beneficiază de prima de stabilitate de la unitatea unde are norma de bază.

Medicii care desfăşoară o activitate exclusiv în regim de gardă, în baza unui contract individual de muncă cu timp parţial, nu beneficiază de prima de stabilitate.

Potrivit proiectului, beneficiază integral de prima de stabilitate, corespunzator cuantumului fracţiunii de post de încadrare personalul care desfăşoară activitate în baza unui contract individual de muncă sau, după caz, raport de serviciu pe durată determinată, personalul care desfăşoară activitate în baza unui contract individual de muncă pe perioadă determinată prin cumul cu pensia, persoanele angajate în cursul anului calendaristic pentru care se acordă prima de stabilitate, persoanele care au fost în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la doi ani sau, în cazul copilului cu handicap până la împlinirea vârstei de trei ani, persoanele care au avut contractul individual de muncă sau, după caz, raportul de serviciu suspendat, dar care au revenit în unitate şi desfăşoară activitate în cursul lunii din anul calendaristic în care se acordă prima de stabilitate, cadrele didactice care desfăşoară activitate integrată în baza unui contract individual de muncă, cât persoanele care se află în concediu de maternitate sau în concediu pentru incapacitate temporară de muncă.

"Nu beneficiază de prima de stabilitate persoanele care au contractul individual de muncă sau, după caz, raportul de serviciu suspendat, în condiţiile legii, şi nu desfăşoară activitate în unitate în cursul lunii din anul calendaristic în care se acordă prima de stabilitate, cât persoanele care au beneficiat de concediu de maternitate şi în continuare beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la doi ani sau, în cazul copilului cu handicap până la împlinirea vârstei de trei ani, şi care nu desfăşoară activitate în unitate în luna din anul calendaristic în care se acordă prima de stabilitate", se mai arată în proiect.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei prime de stabilitate, pentru personalul din sistemul sanitar în 2009 - proiect.
 Vizualizări articol: 1319 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei prime de stabilitate, pentru personalul din sistemul sanitar în 2009 - proiect0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei