Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 dec 2008 - Anul XIII, nr. 296 (3977)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Salariile de bază din sectorul sanitar majorate în 2009, în medie cu zece la sută - proiect MSP

Miercuri, 17 Decembrie 2008 (14:39:29)
Salariile de bază ale angajaţilor din unităţile sanitare publice din sectorul sanitar se majorează anul viitor în medie cu zece la sută, în două etape, respectiv de la 1 martie şi de la 1 septembrie, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă al MSP, supus dezbaterii publice.

Ministerul Sănătăţii Publice (MSP) supune dezbaterii publice, până în 16 ianuarie, un proiect de ordonaţă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 115/2004 privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului contractual din unităţile sanitare publice din sectorul sanitar

Documentul introduce două articole noi. Primul articol prevede că, în 2009, "salariile de bază individuale ale personalului contractual din unităţile sanitare publice din sectorul sanitar, salariile de bază la limita minimă şi salariile de bază la limita maximă se majorează în medie cu zece la sută, în două etape, respectiv, începând cu data de 1 martie 2009 şi cu data de 1 septembrie 2009, pe o grilă degresivă".

Potrivit proiectului, salariile de bază până la 640 lei se majorează, începând cu 1 martie, cu 12,50 la sută, iar cu 1 septembrie cu încă 12,50 la sută.

Salariile cuprinse între 641 lei şi 750 lei se majorează cu 11,50 la sută, începând cu 1 martie, şi cu 11,50 la sută de la 1 septembrie. Salariile cuprinse între 751 de lei şi 850 de lei se majorează cu 10,50 la sută, de la 1 martie, şi cu 10,50 la sută de la 1 septembrie.

Salariile cuprinse între 851 de lei şi 950 lei se majorează cu 9,50 la sută, de la 1 martie, şi cu 9,50 la sută de la 1 septembrie, iar salariile cuprinse între 951 de lei şi 1.100 lei se majorează, de la 1 martie, cu 8,50 la sută şi cu 8,50 la sută de la 1 septembrie.

Salariile curpinse între 1.101 lei şi 1.200 de lei se majorează, de la 1 martie, cu 7,50 la sută şi tot cu 7,50 la sută de la 1 septembrie.

Salariile cuprinse între 1.201 de lei şi 1.400 lei se majorează, de la 1 martie, cu 7 la sută şi apoi din 1 spetembrie cu încă 7 la sută.

Salariile cuprinse între 1.401 de lei şi 1.600 de lei se majorează, de la 1 martie, cu 6,50 la sută şi tot cu 6,50 la sută de la 1 septembrie. Salariile curpinse între 1.601 lei şi 1.800 lei se majorează cu 6 la sută, de la 1 martie, şi cu 6 la sută de la 1 septembrie, iar salariile cuprinse între 1.801 lei şi 4.700 lei se majorează cu 5 la sută, de la 1 martie, şi tot cu 5 la sută de la 1 septembrie.

Prevederile de mai sus se aplică şi pentru personalul contractual la care este stabilit un singur nivel al salariului de bază.

Pentru activităţile care se desfăşoară în specialităţile neurologie, neurochirurgie, neonatologie, în unităţile de urgenţă neurovasculare şi în sălile de naştere şi care solicită o încordare psihică foarte ridicată, precum şi pentru personalul din unităţi, secţii şi compartimente de boli infecţioase şi din laboratoare de analize medicale, care îşi desfăşoară activitatea în condiţii periculoase, este prevăzut un spor de până la 25 la sută din salariul de bază, potrivit proiectului.

De asemenea, personalul contractual şi funcţionarii publici din sectorul sanitar beneficiază de un spor lunar de prevenţie, în procent de 15 la sută din salariul de bază, care se acordă începând cu drepturile salariale aferente lunii ianuarie 2009.

În plus, personalul din sistemul sanitar, funcţionarii publici din sistemul sanitar şi personalul contractual din cabinetele medicale organizate potrivit ordonanţei Guvernului 124/1998 privind organizarea şi funcţionarea cabinetelor medicale, în condiţiile plăţii contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, beneficiază de servicii medicale, inclusiv investigaţii clinice şi paraclinice, tratament şi medicaţie, în regim gratuit, numai la recomandarea medicului de specialitate, suportate din bugetul fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate pentru pachetul de servicii medicale de bază şi de la bugetul de stat, după caz, pentru cele care nu se decontează din fond, potrivit normelor aprobate prin ordin al ministrului sănătăţii publice şi preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Unităţile sanitare publice eliberează, în regim gratuit, personalului din sistemul sanitar, funcţionarilor publici din sistemul sanitar şi personalului contractual din cabinetele medicale - organizate potrivit Ordonanţei Guvernului 124/1998 privind organizarea şi funcţionarea cabinetelor medicale - certificatul prenupţial şi fişa medicală pentru conducătorii auto, potrivit proiectului MSP.

Totodată, proiectul de act normativ propune ca după articolul 37, să se introducă un nou articol, articolul 37 indice 1 cu următorul cuprins: "La plecarea în concediul de odihnă personalul contractual are dreptul, pe lângă indemnizaţia de concediu, la o primă egală cu salariul de bază brut din luna anterioară plecării în concediu. În cazul în care concediul de odihnă se efectuează fracţionat, potrivit legii, prima prevăzută la alin. (1) se acordă odată cu indemnizaţia de concediu cuvenită pentru fracţiunea cea mai mare. Personalul contractual care în cursul anului nu a putut efectua concediul de odihnă beneficiază de prima prevăzută la alin. (1) în luna decembrie. Pentru personalul contractual care nu a lucrat tot timpul anului, prima de concediu se acordă proporţional cu perioada în care a lucrat, luându-se în calcul salariul de bază brut din ultima lună de activitate anterioară plecării în concediu".

De asemenea, articolul 412 se modifică şi va avea următorul cuprins: "Pentru asigurarea stabilităţii, personalul contractual şi funcţionarii publici din sistemul sanitar beneficiază în trimestrul II, trimestrul III şi trimestrul IV al fiecărui an calendaristic de câte o primă de stabilitate ale cărei sumă şi mod de acordare se stabilesc prin hotărâre a Guvernului"

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salariile de bază din sectorul sanitar majorate în 2009, în medie cu zece la sută - proiect MSP.
 Vizualizări articol: 620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salariile de bază din sectorul sanitar majorate în 2009, în medie cu zece la sută - proiect MSP0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei