Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 nov 2008 - Anul XIII, nr. 282 (3963)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană, despre afirmaţia lui Iliescu că Băsescu nu va pune premier PSD: "Vom trăi şi vom vedea"

Duminică, 30 Noiembrie 2008 (23:27:15)
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, duminică, comentând afirmaţia lui Ion Iliescu potrivit căruia Traian Băsescu nu va numi un premier de la PSD, că aceasta este opinia fostului şef de stat şi că, în privinţa aceasta, "vom trăi şi vom vedea".

"E opinia lui. Am câştigat alegerile, facem majoritatea şi guvernăm", a precizat Geoană, comentând astfel declaraţiile lui Iliescu.

Întrebat cu cine negociază PSD în acest moment, Geoană a precizat: "Cu cine va dicta interesul PSD. Va fi un joc foarte deschis cu cine. Acum suntem un grup parlamentar de plus 40%".

Întrebat dacă sunt şanse ca PSD să intre la guvernare, Geoană a precizat: "Este deja o experienţă de dragoste şi trădare între PNL şi PDL, care mă face greu să cred că se vor aduna împreună. Cine îşi asumă răspunderea să facă un Guvern de 50% e un sinicigaş politic, pentru că nu va rezista decât câteva săptămâni, până la prima grevă".

Întrebat cum comentează afirmaţia lui Ion Iliescu, potrivit căruia Traian Băsescu nu va numi un premier de la PSD, Geoană a precizat: "Vom trăi şi vom vedea".

Întrebat ce părere are despre declaraţia preşedintelui de onoare al PSD, care a arătat că exclude negocierile cu PDL, Geoană a spus: "În viaţă să nu spui niciodată că ceva e imposibil".

Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a declarat, duminică seară, că nu crede că şeful statului va numi un premier de la PSD şi că în cazul refacerii Alianţei DA, social-democraţii vor face o opoziţie puternică, precizând că orice fel de discuţii vor începe cu negocierea postului de premier.

Potrivit lui Iliescu, Traian Băsescu va face tot posibilul să evite PSD.

Preşedintele de onoare al PSD a precizat că regula jocului implică dialogul cu preşedintele Traian Băsescu, el adăugând că un astfel de dialog cu şeful statului urmează "de la sine".

Potrivit lui Iliescu, preşedintele Băsescu şi partidele parlamentare - PSD, PNL şi PDL - urmează să intre într-un joc al negocierii, totul depinzând de cum se vor contura aceste negocieri.

PSD se situează pe primul loc în urma alegerilor parlamentare de duminică, potrivit rezultatelor exit -poll-urilor.

Liderul PSD Mircea Geoană a invitat, duminică, după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, celelalte partide parlamentare şi pe şeful statului pentru a purta un "dialog deschis" în privinţa construirii viitorului guvern, el precizând că miza acestui dialog este viitorul României.El a arătat că, prin votul de duminică, "România a declarat răspicat că social-democraţii trebuie să conducă noul guvern".

Geoană a susţinut că PSD a câştigat "categoric" alegerile parlamentare, el apreciind că formaţiunea social-democrată va deţine peste 40% din mandatele viitorului Parlament.

"Nici noi, nici alt partid sau politician nu avem scuza de a ignora dorinţa de schimbare a românilor", a precizat Geoană.Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, că probabil luni democrat-liberalii se vor întâlni cu şeful statului, Traian Băsescu, şi că PNL este prima opţiune de dialog a formaţiunii.

Stolojan a arătat că, după ce se va afla rezultatul oficial al alegerilor de duminică, PDL va începe negocierile cu celelalte partide, pentru formarea viitorului Guvern.

El a susţinut, la fel ca şi liderul PDL, Emil Boc, că la aceste alegeri a câştigat dreapta, astfel că prima opţiune pentru viitorul Guvern trebuie să fie în acest sens.

Astfel, Stolojan a anunţat că prima opţiune de dialog a democrat-liberalilor este PNL, evitând, însă, să răspundă dacă PDL este dispus să negocieze şi cu PSD.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană, despre afirmaţia lui Iliescu că Băsescu nu va pune premier PSD: "Vom trăi şi vom vedea".
 Vizualizări articol: 592 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Geoană, despre afirmaţia lui Iliescu că Băsescu nu va pune premier PSD: "Vom trăi şi vom vedea"1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei