Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 nov 2008 - Anul XIII, nr. 282 (3963)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În beciurile poliţiei

Vicovean arestat pentru un jaf armat comis acum 10 ani, în Germania

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Tânărul din oraşul Vicovu de Sus, Dumitru Lacatîş (32 de ani), arestat preventiv, în urmă cu trei zile, în baza unui mandat european de arestare, este acuzat de un jaf armat petrecut în urmă cu 10 ani, în Germania.

Lacatîş, susţin procurorii germani, care îl vor în spatele gratiilor, a comis jaful în noaptea de 2/3 aprilie 1998, în localitatea Hilders-Dietges.

Împreună cu o altă persoană (al cărui nume nu este prezentat în mandatul emis de nemţi), Lacatîş a intrat, înarmat cu un pistol şi un revolver, într-o casă şi a furat diverse bijuterii, precum şi mai multe obiecte în valoare de 15.000 de mărci germane.

În timp ce cei doi furau din casa respectivă, pe uşă a intrat proprietarul, pe care l-au lovit cu o bară metalică în cap şi căruia i-au furat toţi banii din buzunare.

La plecare, se precizează în mandat, vicoveanul şi complicele său au legat victima cu o bandă de lipit şi i-au furat maşina, marca Opel.

Iniţial, pe numele lui Lacatîş a fost emis un mandat de arestare de către Tribunalul de primă instanţă din Fulda-Germania.

Autorităţile germane susţin că vicoveanul şi-a dat nume şi date de naştere diferite, tocmai pentru a fi mai greu de identificat.

De cealaltă parte, Dumitru Lacatîş, săltat în cursul zilei de miercuri de la domiciliul său din Vicovu de Sus şi arestat de judecătorii Curţii de Apel Suceava, se jură că nu el a comis jaful şi spune că, aşa cum reiese şi din mandat (n.r.-redactat fără diacritice), persoana căutată este Lacatis şi nu Lacatîş.

Autorităţile germane susţin, însă, că au amprentele indivizilor care au comis jaful din 1998, astfel încât magistraţii suceveni vor compara urmele papilare ale lui Lacatîş cu cele existente în baza de date a nemţilor.

Dacă acestea sunt identice, atunci vicoveanul va fi extrădat în Germania, acolo unde riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 15 ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vicovean arestat pentru un jaf armat comis acum 10 ani, în Germania.
 Vizualizări articol: 910 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Vicovean arestat pentru un jaf armat comis acum 10 ani, în Germania5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vicoveni - mandria tarii ! trimis de
(29 nov 2008, 12:12:58
oamenii de teapa astora au pus,din pacate,Romania pe harta.Hoti,talhari,proxeneti,e sunt prin excelenta din Vicov.Pacat pentru oamenii de buna credinta,gospodari adevarati,din localitate.Plavanii va fac de rasul lumii

Nu-i mai tolerati!Fugariti-ii ca pe cainii turbati.Curatati-va de lepre!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei