Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 nov 2008 - Anul XIII, nr. 282 (3963)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Unde-i Cupa Balcanică?!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Pe vremuri, când deşi erau trei competiţii la nivel continental (Cupa Campionilor, Cupa Cupelor şi Cupa Oraşelor-Târguri, devenită ulterior Cupa UEFA) totuşi nu participau la ele sutele de echipe din ziua de azi, mai exista şi o competiţie zonală, pentru fraieri: Cupa Balcanică, în care jucau echipe din Iugoslavia, România, Bulgaria, Turcia şi Grecia. Uneori, când relaţiile internaţionale se mai detensionau, comuniştii de la Tirana dădeau voie şi câte unei echipe albaneze să participe. Erau vremurile de glorie pentru echipele noastre care uneori reuşeau să depăşească chiar şi faza grupelor! Două la număr, de câte 4 echipe fiecare!

Acum, de când intră de-a valma echipe clasate pe primele 6-8 locuri în clasamentele ţărilor unde chiar se joacă fotbal, echipele noastre nu mai au şansa afirmării internaţionale. Acestui veritabil complet internaţional trebuie să i se pună capăt într-o bună zi, lucru lesne rezolvabil prin înfiinţarea Cupei Balcanice, acolo unde mai-mai că am putea nutri ceva speranţe. Altfel, oricât de mici ar fi echipele pe care le întâlnim, ele oricum sunt prea mari pentru noi. Ba chiar propun ca ălea care cad din Champions’ League direct… afară, adică cele clasate pe locul 4 în seriile lor (iar ale noastre sunt, e limpede, abonate fără contracandidat la acest loc) să fie admise fără preliminarii direct în grupele Cupei Balcanice. Fiindcă, oricum ne-am suci, tot cel mai prost ieşim. Fiţi atenţi: la începutul meciului Bayern – Steaua, nemţii au avut în primele 7 minute trei ocazii clare, om la om cu portarul Stelei. Le-au ratat (tocmai de aia a fost desemnat Zapata cel mai bun portar al săptămânii de către UEFA), dar în final au înscris trei goluri. Văzând cum merge treaba, ăi’ de la CFR au procedat identic: în primele 7 minute au avut trei ocazii clare de gol. Le-au ratat, exact ca nemţii. Numai că la urmă, spre deosebire de ăia, în loc să dea 3, au luat 3! Altfel spus, jucăm exact ca ei, numa’ invers!

Inutil să venim cu exemple de tipul Portsmouth, o echipă tot (fostă) mică, unde în meciul cu Milan (2-2, după ce ăia „micii” au condus cu 2-0) l-am admirat pe Crouch, cel mai slab şi mai puţin cunoscut (!!) din cei 11 titulari. Nu-ntrebaţi cât au costat starurile lui Portsmouth. Întrebaţi-i pe Becali, Borcea şi Paszkany când vor cumpăra şi ei fotbalişti. Iar abia apoi întrebaţi-i şi de performanţe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde-i Cupa Balcanică?!.
 Vizualizări articol: 1317 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Unde-i Cupa Balcanică?!3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Suntem tari la fotbal.....cei mai trimis de
(29 nov 2008, 14:54:47
...pariez ca vor invata sa joace fotbal atunci cand preturile la imobiliare in suceava va scadea in functie de valoarea reala a pietei.....adica never....nu poti cere unei echipe romanesti sa joace fotbal de un alt nivel,pur si simplu pentru ca sportul nostru national este oina.....pare a nu avea nici o legatura faptul ca un apartament in suceava costa cat unul in valencia,asa ca de ce sa ne miram de salariile fotbalistilor care stiu cat de performant este ciobanescul mioritic la stransul oilor....si daca in butoiashul de la gat are putina palinca.....si norocul nu ii surade...:)......avem fotbal cu opita si slana!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei