Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 oct 2008 - Anul XIII, nr. 253 (3934)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PDL face plângere penală împotriva lui Tăriceanu, dacă adoptă OUG pentru blocarea salariilor

Luni, 27 Octombrie 2008 (14:01:07)

Preşedintele PDL, Emil Boc, a anunţat, luni, după şedinţa BPN, că formaţiunea pe care o conduce va depune plângere penală împotriva premierului Călin Popescu Tăriceanu, dacă va adopta OUG pentru blocarea salariilor profesorilor, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Emil Boc a declarat că PDL va face plângere penală împotriva lui Tăriceanu, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în cazul în care va adopta OUG pentru blocarea salariilor profesorilor.

Totodată, PDL va depune moţiune de cenzură pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, a anunţat şi prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan.

El a spus că acest demers va fi făcut în cazul în care premierul Călin Popescu Tăriceanu va bloca "în orice mod" legea majorării salariilor din educaţie.

În plus, Stolojan a arătat că dacă cineva nu va semna moţiunea de cenzură, înseamnă că este împotriva majorării salariilor profesorilor.

Emil Boc a anunţat că textul moţiunii de cenzură va fi finalizat chiar marţi, când va fi şi semnat de toţi parlamentarii PDL.

"Toţi cei care au votat majorarea salariilor profesorilor sunt invitaţi să semneze moţiunea de cenzură.(...) Vom vedea complicitatea lui Tăriceanu cu Geoană. Dacă Geoană este cu adevărat sincer când spune că e de acord cu majorarea salariilor profesorilor, va trebui să voteze pentru ridicarea imunităţii prietenului lui, Tăriceanu. Dacă nu, înseamnă că merg până la moartea politică împreună, aşa cum sunt de doi ani încoace", a spus Boc.

Întrebat ce se va întâmpla dacă moţiunea de cenzură va trece, el a răspuns că eventualul nou guvern ar trebui "să gestioneze corect, nu cu partizanat politic şi clientelism, ultimele zile ale mandatului 2004-2008".

De asemenea, Boc a spus că PDL nu este interesat să guverneze "pe ultimele zile".

Întrebat dacă Theodor Stolojan va fi o propunere pentru eventuala funcţie de premier interimar, dacă moţiunea ar fi votată de Parlament, Emil Boc a spus: "Nu avem o asemenea intenţie. Noi guvernăm cu domnul Stolojan după 1 decembrie. Stolojan va fi premier după 1 decembrie, pentru că PDL va câştiga alegerile. Nu ne interesează guvernarea pentru 3 zile".

"Nu-şi poate permite niciun individ, fie el chiar şi Călin Popescu Tăriceanu, să sfideze Constituţia României, să fideze statul de drept, Parlamentul, Curtea Constituţională, preşedintele României. Aceste instituţii nu sunt preşul lui Călin Popescu Tăriceanu, ci sunt instituţii ale statului de drept", a spus Emil Boc.

Potrivit liderului PDL, dacă Guvernul ar adopta o OUG de blocare a majorării salariilor, aceste instituţii ar fi "preşul pe care se şterge premierul".

„Vom depune plângere penală, vom cere ridicarea imunităţii parlamentare şi anchetarea penală”, a explicat Boc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL face plângere penală împotriva lui Tăriceanu, dacă adoptă OUG pentru blocarea salariilor.
 Vizualizări articol: 524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PDL face plângere penală împotriva lui Tăriceanu, dacă adoptă OUG pentru blocarea salariilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei