Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 oct 2008 - Anul XIII, nr. 233 (3914)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Măsura majorării salariilor şi pensiilor demnitarilor trebuie îngheţată până după alegeri

Vineri, 3 Octombrie 2008 (14:25:48)
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri, că măsura majorării salariilor şi pensiilor pentru demnitari trebuie îngheţată, urmând ca viitorul Legislativ să trateze în ansamblu problema sistemului de pensii.

"Sfatul meu şi recomandarea mea este să îngheţăm această măsură iar viitorul Parlament să se aplece, de ansamblu, la sistemul de pensii şi la modul în care demnitarii, inclusiv parlamentarii, primesc beneficii, dar numai după ce rezolvăm problema pensionarilor cu pensii mici", a arătat Geoană.

Liderul PSD a apreciat că deputatul PSD Eugen Nicolicea şi senatorul PSD Doru Ioan Tărăcilă, care au condus şedinţa Birourilor Permanente, "nu au avut nici un fel de intenţie deplasată din punct de vedere al aplicării a unei prevederi legale existente".

"Cred că cei care reprezintă partidele în Birourile Permanente trebuie să dea dovadă de foarte multă reţinere. Nu mi se pare firesc să procedăm la majorarea de salarii şi de pensii pentru demnitari înainte să rezolvăm problema pensiilor pentru cei care au nevoie de sprijin din partea statului", a arătat Geoană.

O majorare a pensiilor parlamentarilor, care poate ajunge până la 2.000 de lei, a fost aprobată, într-o şedinţă a conducerii celor două Camere din 24 septembrie, printr-o hotărâre care a fost publicată marţi în Monitorul Oficial, scrie Evenimentul Zilei, în ediţia de vineri. Conform cotidianului citat, majorarea, care în unele cazuri ajunge şi la 2.000 de lei, a fost votată în unanimitate, însă nu în plen, ci într-o şedinţă a conducerii celor două Camere, din 24 septembrie.

Potrivit sursei citate, a fost adoptată o hotărâre prin care se schimbă "normele metodologice" de aplicare a legii în vigoare. Practic, s-a decis ca la calculul pensiei de parlamentar (care poate ajunge şi la 80% din venit) să nu se mai ţină cont de media indemnizaţiei de bază pe ultimele 12 luni, ci doar de indemnizaţia brută din ultima lună, incluzând avantajele financiare ale funcţiei, susţine Evenimentul Zilei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Măsura majorării salariilor şi pensiilor demnitarilor trebuie îngheţată până după alegeri.
 Vizualizări articol: 539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Măsura majorării salariilor şi pensiilor demnitarilor trebuie îngheţată până după alegeri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei