Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 oct 2008 - Anul XIII, nr. 233 (3914)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ţepe

Bătrâni înşelaţi de „oamenii” lui Becali şi Iliescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Trei indivizi din municipiul Bârlad au făcut în ultimele luni mai multe vizite în zona Fălticeni, unde, sub pretextul că sunt trimişi de Gigi Becali sau Ion Iliescu cu donaţii pentru persoanele vârstnice, au încercat să înşele persoanele credule. Deocamdată, poliţiştii au cunoştinţă despre patru tentative şi o înşelăciune, toate comise pe raza comunei Cornu Luncii. Oamenii legii sunt convinşi însă că aceştia mai au fapte la activ, însă cei care au fost înşelaţi de aceşti indivizi nu au sesizat încă poliţia. Cei trei sunt din categoria infractorilor voiajori, care au comis fapte de acest gen în mai multe judeţe ale Moldovei.

 

Bătrână de 72 de ani, lăsată fără 4.300 de lei

Miercuri, în urma unei sesizări venite de la o persoană pe care cei trei tocmai încercaseră să o înşele, oamenii legii de la postul de poliţie Cornu Luncii, împreună cu colegii de la Biroul Poliţiei Rurale Fălticeni, au oprit în trafic un autoturism BMW, în care se aflau Iulian Voicu, de 32 de ani, Cornel Călin, de 48 de ani, şi Andrei Călin, de 20 de ani, toţi cu domiciliul în Bârlad.

După ce au efectuat cercetări, poliţiştii au stabilit că aceştia au abordat la domiciliu, în aceeaşi zi, un bărbat de 53 de ani şi o femeie de 71 de ani, ambii din Cornu Luncii, pe care i-au anunţat că vin din partea preşedintelui Ion Iliescu, care oferă un ajutor financiar de 200 de lei oamenilor în vârstă.

După un plan bine pus la punct, aceştia au spus că au doar bancnote de 500 de lei, şi au solicitat restul de 300 de lei, scopul lor fiind de a vedea unde îşi ţin oamenii banii şi a-i sustrage într-un moment de neatenţie al acestora.

Din fericire, în aceste cazuri planul indivizilor a eşuat, oamenii refuzând „ajutorul” celor trei.

În extinderea cercetărilor, oamenii legii au aflat că doi dintre ei au înşelat, în vara acestui an, o bătrână din aceeaşi comună. Pe 15 august, Aglaia M., în vârstă de 72 de ani, a fost lăsată fără suma de 4.300 de lei. Povestea a fost în mare aceeaşi, Iulian Voicu şi Cornel Călin venind cu aşa-zisa donaţie de 200 de lei acasă la bătrână, cerând rest la 500 de lei, şi observând de unde a venit femeia cu banii. În timp ce unul i-a distras atenţia bătrânei, explicându-i cum de a ajuns el la ea acasă ca să-i ofere ajutorul, celălalt s-a dus în locul unde erau banii şi a sustras 4.300 de lei.

 

Propunere de arestare pe numele a doi dintre indivizi

Cei doi indivizi probaţi în cazul acestei înşelăciuni, urmăriţi penal în astfel de dosare penale şi în alte judeţe, au fost închişi pe baza unei ordonanţe de reţinere pe 24 de ore.

În cursul zilei de ieri, Iulian Voicu şi Cornel Călin au fost duşi în faţa magistraţilor de la Judecătoria Fălticeni, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Ieri după-amiază, magistraţii nu luaseră încă o decizie referitoare la cei doi, însă poliţiştii erau convinşi că aceştia vor primi mandat de arestare.

Fotografiile indivizilor urmează să fie trimise către Inspectoratele de Poliţie din mai multe judeţe, pentru a se verifica dacă nu cumva aceştia au comis şi alte înşelăciuni,  prin alte moduri de operare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătrâni înşelaţi de „oamenii” lui Becali şi Iliescu.
 Vizualizări articol: 2713 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bătrâni înşelaţi de „oamenii” lui Becali şi Iliescu5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   (Ghin)ion iliescu trimis de
( 3 oct 2008, 16:17:49
Imi pare rau pentru acesti batrani...DAR aceasta se cheama taxa pe prostie. Daca si astia din (b)Marlad au ajuns sa-i pacaleasca pe suceveni...e grav tare.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei