Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 oct 2008 - Anul XIII, nr. 233 (3914)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Diurna alocată premierului, majorată cu 50 la sută, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern

Vineri, 3 Octombrie 2008 (16:18:58)
Diurnele şi sumele alocate pentru cazare miniştrilor, secretarilor de stat, precum şi celorlalţi funcţionari aflaţi temporar în misiune în străinătate vor creşte, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern, care indică în cazul premierului o majorare a diurnei cu 50 la sută.

Proiectul prevede încadrarea personalului în două categorii, cărora le este alocat câte un plafon separat pentru cazare.

În ceea ce priveşte situaţia premierului, proiectul prevede că acestuia îi va fi majorată diurna cu 50 la sută.

În categoria a doua vor fi incluşi miniştrii, secretarii de stat, subsecretarii de stat, secretarii generali, secretarii generali adjuncţi, categoriile de personal asimilate acestora, prefecţii, subprefecţii, primarul general şi viceprimarul Capitalei, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene, ambasadorii, academicienii şi membrii corespondenţi ai Academiei Române, şeful SMG şi şefii departamentelor Ministerului Apărării, precum şi locţiitorii acestora. În prima categorie este inclus restul personalului.

Proiectul prevede de asemenea că primul-ministru, miniştrii, precum şi ceilalţi membri ai Guvernului beneficiază de diurnă în cuantum integral, indiferent de condiţiile în care are loc deplasarea. Proiectul prevede şi că personalul care asigură protecţia demnitarului poate beneficia, de la caz la caz, de acelaşi plafon de cazare ca şi persoana căreia îi asigură protecţia.

Drepturile şi obligaţiile personalului român trimis temporar în străinătate au fost stabilite prin hotărâre de Guvern la 10 iulie 1995, documentul respectiv fiind modificat de două ori de atunci, în 2002 şi 2004.

Nota de fundamentare a proiectului de act normativ prevede că unul dintre motivele pentru care se impune creşterea diurnelor şi a plafoanelor de cazare este creşterea preţurilor şi a nivelului inflaţiei. Pe de altă parte, potrivit Notei de fundamentare, modificarea actului normativ era necesară deoarece în precedentul act normativ "o serie de state nu erau menţionate - Andorra, Liechtenstein, Monaco, Palestina, Maldive, Eritrea, Swaziland".

De asemenea, Nota de fundamentare subliniază că România ocupă unul dintre ultimele locuri din UE în ceea ce priveşte nivelul diurnei şi al plafonului pentru cazare.

Potrivit listei anexate la proiectul de act normativ, în cazul miniştrilor diurna va fi de 82,90 sau 96 de dolari/euro în funcţie de state. Singurele state pentru care sunt prevăzute sume diferite pentru diurne sunt Coreea de Nord (77 de dolari), Hong Kong (136 de dolari), Irak (154 de dolari), Japonia (134 de dolari), Rusia (120 de dolari) şi SUA (134 de dolari).

În ceea ce priveşte plafonul de cazare, miniştrii şi ceilalţi oficiali din categoria a doua primesc minimum 280 de euro sau dolari, în funcţie de ţară. Suma alocată acestora poate creşte, însă, ajungând până la 400 de dolari pentru Noua Zeelandă, Australia şi Nigeria, 540 de dolari pentru SUA, 600 de dolari pentru Japonia şi 650 pentru Hong Kong.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Diurna alocată premierului, majorată cu 50 la sută, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern.
 Vizualizări articol: 591 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diurna alocată premierului, majorată cu 50 la sută, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei