Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 aug 2008 - Anul XIII, nr. 181 (3862)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Amenajarea taberelor pentru sinistraţi continuă în Botoşani, fiind instalate o treime din necesar

Luni, 4 August 2008 (13:56:28)

Construcţia şi amenajarea taberelor pentru sinistraţi continuă în judeţul Botoşani, urmând ca în Rădăuţi-Prut să fie amplasate, în total, 65 de module, iar la Baranca alte 25, locuinţe în care vor fi cazaţi peste 360 de oameni, a declarat subprefectul judeţului Botoşani, Mihai Eldăveanu.
  "Am început şi continuăm amenajarea taberelor de sinistraţi în locuinţe modulare la Rădăuţi-Prut şi Baranca şi distribuirea ajutoarelor din depozitele centrale către depozitele locale. Suntem în fază avansată de amenajare. Acum tragem apă, încălzire pentru cele două tabere, care includ 65 de module la Rădăuţi-Prut şi 25 la Baranca. Avem nevoie în total de 90 de module, unde vor locui peste 360 de oameni", a spus Elvădeanu, care a precizat că au primit, până în prezent, 38 de locuinţe modulare, din care au fost instalate 31.

Sinistraţii vor locui aici până când casele lor vor fi reconstruite. "Totul depinde de când primim materialele de construcţie şi de cât de repede încheiem contractele cu societăţile de construcţii", potrivit lui Elvădeanu.

Acesta a precizat că urmează să se stabilescă dacă locuinţele sinistraţilor vor fi construite în acelaşi loc, sau vor fi mutate.

"Am propus Guvernului să rămână aceeaşi locaţie, la Rădăuţi-Prut, cu condiţia ca localitatea să fie indiguită. În funcţie de răspunsul pe care îl vom primi astăzi (luni - n.r.), vom trece la reconstrucţia caselor", a spus Elvădeanu.

De asemenea, subprefectul judeţului Botoşani a spus că urmează să stabilească şi măsurile pentru recontrucţia caselor sinistraţilor. De exemplu, locuinţele persoanelor în vârstă vor fi reparate de autorităţi, în timp ce tinerii vor primi materiale de construcţii în regie proprie sau în antrepriză.

Potrivit subprefectului, în judeţ au fost 131 de case distruse, iar alte 62 sunt în pericol de prăbuşire.

"În total se impune construierea a 193 de case în localităţile Rădăuţi-Prut, Coţuşca, Mitoc, Mihăileni, Vorona, Tudora, Hilişeu-Horia, Baranca şi Ripiceni", a spus Elvădeanu.

Sâmbătă dimineaţă, la Rădăuţi-Prut au ajuns primele 15 containere din care este construită tabără pentru persoanele evacuate în urma inundaţiilor, anunţa Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA).

Ministrul Internelor, Cristian David, explica, joi, că în toate judeţele afectate de inundaţii se desfăşoară anchete sociale pentru a stabili exact cine are nevoie de despăgubiri şi cine are nevoie de adăpost în taberele de containere care vor fi înfiinţate.

David a mai menţionat că "cei care nu optează" să locuiască la rude sau la vecini, vor putea locui în aceste tabere speciale formate din containere care vor fi distribuite în fiecare judeţ în funcţie de solicitări.

Potrivit celui mai recent bilanţ, numărul locuinţelor distruse de inundaţii a ajuns, la nivel naţional, la 578, iar cel al caselor în pericol de prăbuşire la 228, pentru toate acestea fiind necesară reconstrucţia.

De asemenea, numărul persoanelor evacuate era, sâmbătă, de peste 3.000, însă duminică au mai rămas doar 990 de oameni evacuaţi, a precizat David, într-o conferinţă de duminică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenajarea taberelor pentru sinistraţi continuă în Botoşani, fiind instalate o treime din necesar .
 Vizualizări articol: 423 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Amenajarea taberelor pentru sinistraţi continuă în Botoşani, fiind instalate o treime din necesar5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei