Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 aug 2008 - Anul XIII, nr. 181 (3862)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Situaţie

Facturi uriaşe pentru apa de ploaie

Chiar dacă pare incredibil şi absurd, apa de ploaie care a nenorocit aşezări întregi va trebui fie plătită de către toţi cei care au contracte cu furnizori de servicii de apă şi canalizare.

Situaţia va fi dramatică în zilele următoare, când vor apărea facturile pentru luna iulie, din cauza modului de calcul al acestui tarif. Singurele care mai pot atenua drama financiară ce va urma dezastrului apelor sunt consiliile locale, dacă se mişcă repede şi schimbă regulamentele prin care se calculează sumele, în limitele permise de lege.

În definiţiile teoretice, apa meteorică este cea care provine din precipitaţiile atmosferice şi pe care firmele sau regiile ce asigură servicii de apă-canal trebuie să le colecteze, transporte şi epureze. Deşi se susţine încă faptul că nu se plăteşte apa de ploaie, ci un serviciu de canalizare ca oricare altul, modul de calcul, reglementat la nivel naţional, ţine cont exact de ploaia căzută.

În consecinţă, chiar dacă ploaia a fost abundentă, canalizarea nu a făcut faţă şi apa s-a revărsat, tot trebuie plătită.

 

Apa meteorică, între 3000 şi 6000 de lei

Precizări uluitoare în acest sens a făcut joi seară, în faţa Consiliului Local al municipiului Câmpulung Moldovenesc, directorul comercial al SC ACET SA Suceava, Bogdan Cristache.

El a explicat că iniţial coeficienţii specifici implicaţi în formula de calcul se stabileau în funcţie de o medie a precipitaţiilor pe 100 de ani. La protestele unor localităţi din sud, unde era mai tot timpul secetă şi plata apei de ploaie era o aberaţie, s-a modificat procedura. Acum coeficientul cu pricina se calculează în funcţie de cantitatea de apă meteorică indicată de ANMH pentru localitatea în cauză.

„Din această cauză, acolo unde a plouat foarte mult, facturile pentru luna iulie vor ajunge la agenţii economici cu sume cumplite. Vor plăti ca şi până acum apa potabilă de 100 sau 200 de lei, dar apa meteorică va ajunge la 3000-6000 de lei”, a precizat Cristache.

Pentru a diminua pe cât posibil sumele exorbitante ce ar urma să fie facturate astfel, ACET a purtat discuţii cu autorităţile din localităţi unde este operator de apă-canal şi a acceptat schimbarea de către Consiliile Locale a modului de calcul actual cu cel anterior.

Astfel de modificări au fost făcute deja la Fălticeni şi Gura Humorului şi urmează să fie operate în zilele următoare şi la Câmpulung Moldovenesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Facturi uriaşe pentru apa de ploaie.
 Vizualizări articol: 2321 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Facturi uriaşe pentru apa de ploaie5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tampenii... trimis de
( 4 aug 2008, 11:46:27
Exista la noi in Ro niste taxe de iti taie rasuflarea ... Numai aiureli ale smecherilor care, sub acoperirea mafiotilor ce conduc tara asta, inventeaza fel de fel de taxe stupide. Imi este sila.
1.1  RE: Tampenii... trimis de
( 4 aug 2008, 12:08:11
Nu.i nici o noutate.. Numai ca ar trebui taxati marii producatori care polueaza si raminem fara ozon. Pe acestia ii doare...undeva ...au cu ce merge sa.si aeriseasca creierii prin Tahiti ,Miami , Coasta de Azur... Dureros e pentru cei care platesc taxa pt "cenusa din vatra"!!!!!!!!!!!!! Sa plateasca cei ce au taiat padurile !!!!!
2.   Oras si tara de ......... trimis de
( 4 aug 2008, 11:54:26
Eu platesc si apa care ar trebui sa se scurga, dar ea imi inunda curtea si imi da de lucru, trotuarul din fata casei tot eu il matur .Atunci la ce sa mai platesc impozite si taxe? Sa-i imbogatesc pe smecheri!
3.   Oras si tara de ......... trimis de
( 4 aug 2008, 11:55:07
Eu platesc si apa care ar trebui sa se scurga, dar ea imi inunda curtea si imi da de lucru, trotuarul din fata casei tot eu il matur .Atunci la ce sa mai platesc impozite si taxe? Sa-i imbogatesc pe smecheri!
4.   Receptiv la ce emai prost. trimis de
( 4 aug 2008, 12:11:03
numai in campulung putea fi ascultat. bou la bou rage, ban la ban trage.
5.   Doi trimis de
( 4 aug 2008, 13:53:15
Sefii astia care au dat legea asta, plus ca isi fac vile si isi iau masini pe spatele nostru, auzi sa platesc apa de ploaie, si vintul cind se besesc ei nu vor sa il platim, sau cind s.p. nu vor sa le platim?
6.   Impozite,, trimis de
( 4 aug 2008, 16:04:01
TAXE la greu nici nu mai stim ce nu platim???????????
7.   Taxe pentru a face salariile mari si aprobate trimis de
( 4 aug 2008, 16:45:38
la noi ca la nimenea,daca se poate ne-ar jupi de vii ,primaria aproba,ca doar sunt in consiliu de administratie si se rotunjesc veniturile,ca motivare se leaga de legi si hotarari absurde.
7.1  RE: Taxe pentru a face salariile mari si aprobate trimis de
( 5 aug 2008, 07:46:09
cei din administratiile locale sunt niste ipocriti, porci si handicapati
8.   Din ce in ce mai bine trimis de
( 4 aug 2008, 20:06:47
traim intr o lume care se dezvolta din taxe si impozite

sunt baieti destepti care sunt platiti numai pentru a aduce bani la buget sub diferite forme ....idei sa ai ca de aprobat e foarte usur. simplu cu o ridicare de mana ni se maresc impozitele zi de zi

9.   Taxa meteo trimis de
( 5 aug 2008, 10:24:29
Eu stau la casa si platesc apa de ploaie si cand ploua si cand e seceta. De ce in ce' lularul meu nu se se sezizeaza nici un organ ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei