Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 aug 2008 - Anul XIII, nr. 181 (3862)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Blocul Naţional Sindical a lansat o campanie de sprijinire a persoanelor afectate de inundaţii

Luni, 4 August 2008 (17:08:47)

Blocul Naţional Sindical (BNS) a lansat, luni, o campanie de ajutorare a persoanelor afectate de inundaţii, alăturându-se autorităţilor şi altor organizaţii ale societăţii civile în acţiunea de sprijinire a sinistraţilor.
 
  BNS a instalat, în colaborare cu Fundaţia Cultural Umanitară So.Si.Se.Sa şi cu Fundaţia "Football for Children", două corturi în Piaţa Moghioroş din Capitală, urmând ca în zilele următoare, după obţinerea autorizaţiilor necesare, să fie deschis un alt punct de colectare în Piaţa Universităţii, informează organizaţia.

În aceste două zone, bucureştenii vor putea aduce alimente neperisabile (zahăr, ulei, făină, sare, mălai, conserve) şi articole de igienă (detergent, săpun, pastă de dinţi, periuţe) zilnic, între orele 10.00 – 18.00, timp de o lună şi jumătate.

BNS a informat deja sindicatele afiliate de pe raza municipiului Bucureşti şi a făcut apel la acestea să colecteze produsele la nivelul companiilor şi să le transporte ulterior la corturi pentru a putea fi preluate şi trimise în zonele afectate de inundaţii.

Potrivit BNS, un apel similar a fost făcut şi către filialele judeţene şi principalele federaţii profesionale care fac parte din Blocul Naţional Sindical, cu precădere cele din zona Moldova.

În paralel cu acţiunea de colectare de alimente neperisabile şi articole de igienă, cele trei organizaţii partenere în această campanie (derulată sub titulatura "Oameni pentru oameni") au început demersurile pentru strângerea de bani de la sindicatele membre şi atragerea de sponsorizări de la companii şi organizaţii nonguvernamentale dispuse să sprijine acest demers.

Potrivit celui mai recent bilanţ al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, la nivel naţional, numărul locuinţelor distruse de inundaţii a ajuns la 578, iar cel al caselor în pericol de prăbuşire la 228, pentru toate acestea fiind necesară reconstrucţia.

De asemenea, numărul persoanelor evacuate era, sâmbătă, de peste 3.000, însă duminică au mai rămas doar 990 de oameni evacuaţi, a precizat Ministrul Internelor, Cristian David, într-o conferinţă de presă de duminică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blocul Naţional Sindical a lansat o campanie de sprijinire a persoanelor afectate de inundaţii.
 Vizualizări articol: 658 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Blocul Naţional Sindical a lansat o campanie de sprijinire a persoanelor afectate de inundaţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei