Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 aug 2008 - Anul XIII, nr. 181 (3862)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu la Săuceşti: Guvernul va trimite în 2-3 săptămâni materiale pentru refacerea caselor

Luni, 4 August 2008 (16:51:47)

Preşedintele Traian Băsescu i-a asigurat, luni, pe localnicii din Săuceşti, judeţul Bacău, că Guvernul va trimite materiale în zonă pentru refacerea caselor afectate de inundaţii, în 2-3 săptămâni.
 
  El a sosit în localitatea Săuceşti din judeţul Bacău după ce a vizitat localităţile Doljeşti şi Tămăşeni din judeţul Neamţ, afectate de inundaţii. La fel ca şi în Neamţ, la Săuceşti preşedintele Băsescu a dat asigurări că persoanele afectate de inundaţii vor fi ajutate.

"Guvernul va trimite materiale în 2-3 săptămâni să vă refaceţi casele", le-a spus preşedintele localnicilor din Săuceşti, precizând că Executivul va face acest lucru după ce va achiziţiona respectivele materiale.

El a mai spus că Guvernul "îşi va face obligaţia".

"Ce a făcut la inundaţiile din 2005 şi 2006 va face şi în 2008. Oamenii aflaţi în dificultate trebuie să aibă convingerera că vor fi ajutaţi", a spus Băsescu, menţionând că importantă este şi solidaritatea în interiorul comunei şi că acei ale căror case nu au fost afectate nu trebuie să stea la poartă să se uite, ci trebuie să-i ajute pe cei aflaţi în dificultate.

Şeful statului a observat un jandarm care curăţa un şanţ de scurgere al apei şi a spus că nu-i place ce vede. "Sunt case care nu sunt inundate. Ar trebui să-i ajute pe bătrâni (jandarmii - n.r.) şi să-şi vadă de treabă. Nu putem să ţinem jandarmii să cureţe şanţuri", a spus Băsescu.

Şeful statului a fost invitat de o bătrână pe care a cunoscut-o la vizita făcută săptămâna trecută în localitate să intre în curtea casei sale. Ea a vrut să-i arate ce a reuşit să salveze, sub o folie de plastic, dintre obiectele din gospodărie care au fost luate de ape. Băsescu a intrat în curte, iar după câteva momente a salutat-o pe bătrână dând să plece. Aceasta, plângând, s-a repezit însă şi l-a tras cu putere de braţ pe şeful statului pentru a-l întoarce din drum.

"E frumos ce faci?", a întrebat-o de trei ori preşedintele pe femeie. "Ţi-am promis că o să ai casa refăcută? Cred că decenţa este necesară şi pentru tineri şi pentru bătrâni", a continuat el.

Un bărbat a intervenit spunând că bătrâna se plânge mereu şi i-a cerut scuze preşedintele. "Săru' mâna, domn preşedinte!", a spus bărbatul. Băsescu i-a răspuns că i-a promis bătrânei, atunci când i-a intrat apa în gospodărie, că va avea casa refăcută.

Şeful statului a mers pe străzile din comună şi a discutat şi cu alţi localnici care s-au plâns de situaţia caselor lor. El le-a spus că îl va ruga pe ministrul Mediului să vină în zonă şi să le prezinte măsurile luate de Guvern pentru ajutoarea lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu la Săuceşti: Guvernul va trimite în 2-3 săptămâni materiale pentru refacerea caselor.
 Vizualizări articol: 325 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu la Săuceşti: Guvernul va trimite în 2-3 săptămâni materiale pentru refacerea caselor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei