Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 aug 2008 - Anul XIII, nr. 181 (3862)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Iarăşi despre gsptv

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Când e vorba despre glasul poporului, gsp scoate mintenaş la înaintare statistici cu votanţi pe diversele site-uri deţinute. Astfel, aflăm că aproape jumătate dintre suporterii Stelei care au participat la sondajele online îl consideră pe Lăcătuş răspunzător pentru startul fals sau pentru jocul tern de la Vaslui. Dar despre reacţiile publicului la adresa gsptv se suflă vreo vorbuliţă? Rareori mi-a fost dat să “aud” înjurături mai suculente, se vedea că oamenii au pus oarece pasiune în acest lucru. Să nu credeţi că agreez exprimările lubrice în exces, dar chiar m-am ambiţionat să găsesc un comentariu favorabil, ceea ce s-a dovedit o misiune aproape imposibilă.

Nu sunt obtuz, înţeleg sistemul pay-per-view, funcţionează deja în tările cu fotbal vandabil, iar la începuturile acestui sistem suporterii şi-au manifestat şi acolo deschis opoziţia. Poate că la noi piaţa nu este încă pregătită pentru aşa ceva, însă ceea ce face gsptv este o adaptare păguboasă. Practic, câştigătorul licitaţiei nu vrea bani de la privitori, doar se regăseşte la liber în grila RCS, ci de la celălalt mare distribuitor, UPC. Acesta ar trebui să suporte el costurile, fiindcă mărirea costului abonamentului nu poate fi făcută la grămadă, există abonaţi care nu sunt interesaţi de fotbal, există contracte care nu pot fi modificate unilateral, iar codarea ar implica costuri suplimentare. Tergiversarea ar trebui să ducă, speră gsptv, la migrarea unor abonaţi sau la achiziţionarea unei platforme digitale, ceea ce ar forţa mâna firmei amintite de cablu. Dar ce te faci dacă eşti suporter dinamovist, faci o investiţie şi te trezeşti că Dinamo nu este televizată în etapa a doua?! Sau, vorba unui suporter din zona Sibiului, “cu cine ar trebui să joace Mediaşul ca să-i televizaţi şi pe ei?”!

Însă bomboana pe colivă se pune în etapa a treia, când singurul meci la liber pentru toată lumea, cel de pe Antena 1, nu este derby-ul Rapid - CFR, ci Poli Iaşi – Steaua! Cinică această abordare, ca să nu folosesc un cuvânt mai tare... Totul se întoarce însă împotriva lor, concurenţa de la Prosport, incapabilă mult timp de o strategie viabilă pentru detronarea liderului de audienţă, se vede acum pusă într-o situaţie favorabilă, căci tot mai mulţi fani cheamă la boicotul gsp. Totuşi, site-ul Prosport nu se poate abţine de la o reacţie ranchiunoasă şi publică un şirag întreg de adrese unde se pot vedea online meciurile, “la limita legalităţii”!

Până acum, câştigătorii licitaţiei pentru partidele interne păstrau 2-3 opţiuni şi mai dădeau câte o ciosvârtă şi altora. Doritori se găseau, s-ar fi găsit şi acum, se plătea o sumă modică, mai creştea audienţa, mai venea publicitate, mergea treaba fără a fi implicaţi cabliştii. De data asta, trustul lui Voiculescu a creat un fel de monstru, s-a aruncat cu bani la ofertă, s-au momit cu sume exorbitante o mulţime de profesionişti (e relativ termenul!) de la alte televiziuni, totul pentru ca întreaga ligă să rămână în familie. Se pare că efortul tehnologic n-a putut fi suportat, aşa că în fiecare etapă vreo câteva meciuri nu se văd deloc pe sticlă. Iar alea care se văd, se văd în cerc restrâns.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iarăşi despre gsptv.
 Vizualizări articol: 866 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Iarăşi despre gsptv5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei