Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 iul 2008 - Anul XIII, nr. 164 (3845)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MEF va respinge proiecte derulate de instituţiile publice pentru care sunt risipite fonduri bugetare

Marţi, 15 Iulie 2008 (17:36:25)

Ministerul Economiei şi Finanţelor va cere acordul Guvernului pentru a avea dreptul să respingă proiecte derulate de instituţiile publice pentru care sunt folosite fonduri bugetare fără respectarea unor criterii de eficienţă şi de economisire a banilor, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.
 
  Solicitarea va fi formulată în proiectul ordonanţei de rectificare bugetară, în care a fost inclus un articol referitor la obligativitatea ca astfel de sume bugetare să fie utilizate doar pe baza criteriilor de economicitate şi eficienţă.

"Din practica execuţiei bugetare, Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF) a constatat că sunt frecvente cazurile în care, pentru fundamentarea angajării creditelor bugetare, ordonatorii de credite nu fac o analiză temeinică în baza criteriilor de economicitate, eficienţă şi eficacitate, deşi răspund pentru buna gestiune financiară în conformitate cu Legea 500/2002 privind finanţele publice. Introducerea unor noi reguli privind utilizarea creditelor bugetare ar avea ca efect creşterea calităţii cheltuielilor publice şi îmbunătăţirea capacităţii ordonatorilor principali de credite de a analiza cheltuielile bugetare pe baza acestor criterii", au afirmat sursele citate.

Proiectul ordonanţei privind rectificarea bugetară, care ar urma să fie aprobat în şedinţa de miercuri a Guvernului, include astfel un articol care prevede că "în situaţia în care controlorul delegat al Ministerului Economiei şi Finanţelor constatǎ cǎ un proiect de angajament legal nu respectǎ criteriile de eficienţǎ, economicitate sau eficacitate, acesta formuleazǎ refuz de vizǎ, parcurgându-se procedura legală".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MEF va respinge proiecte derulate de instituţiile publice pentru care sunt risipite fonduri bugetare.
 Vizualizări articol: 511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MEF va respinge proiecte derulate de instituţiile publice pentru care sunt risipite fonduri bugetare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei