Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 iul 2008 - Anul XIII, nr. 164 (3845)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul va suspenda creditele cu dobândă suportată de stat obţinute de către persoanele cu handicap

Marţi, 15 Iulie 2008 (17:31:05)

Guvernul va suspenda, prin a doua rectificare a bugetului pe 2008, operaţiunile de contractare a creditelor de către persoanele cu handicap, cu dobândă suportată de stat, pentru cumpărarea unui autoturism sau adaptarea locuinţei, după ce Executivul a limitat, recent, împrumuturile la 10.000 de euro.
 
  Totodată, vor fi suspendate şi operaţiunile de încheiere a unor noi contracte de credit cu unităţi protejate autorizate în baza articolului 99 din Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, au declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Potrivit legislaţiei, unităţile protejate autorizate sunt firme de stat sau private în cadrul cărora cel puţin 30% din angajaţi sunt persoane cu handicap.

Prevederea a fost inclusă în proiectul de ordonanţă privind rectificarea bugetară care urmează să intre miercuri în şedinţa de Guvern.

"Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe a Guvernului, se suspendă operaţiunile de încheiere a unor noi contracte de credit în baza art. 27 din Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, şi operaţiunile de încheiere a unor noi contracte cu unităţi protejate autorizate în baza art. 99 din Legea nr. 448/2006", au precizat sursele citate.

Potrivit ultimelor modificări, în articolul 27 din Legea 448/2006 se arată că persoanele adulte cu handicap grav şi accentuat pot beneficia de credit a cărui dobândă se suportă din bugetul de stat, prin bugetul Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Handicap, pentru achiziţionarea unui singur autoturism şi pentru adaptarea unei locuinţe conform nevoilor de acces, cu condiţia plăţii la scadenţă a ratelor creditului.

În această categorie intră şi familia sau persoana care are în îngrijire cel puţin un copil cu handicap grav sau accentuat.

Executivul a aprobat, la finele lunii iunie, un proiect de ordonanţă de urgenţă, prin care valoarea creditului a fost limitată la 10.000 de euro, iar termenul de rambursare la maxim cinci ani, după ce s-a constatat că în baza acestui drept au fost achiziţionate autoturisme de lux, şalupe sau iahturi.

În perioada mai-decembrie 2007, au fost încheiate 533 contracte de subvenţionare a dobânzii, iar în condiţiile în care nu a existat nicio restricţie privind valoarea autoturismului şi nicio limită a dobânzii subvenţionate s-a constatat că au fost achiziţionate autoturisme de lux, iar perioada de rambursare a creditelor variază între 36 luni şi 296 luni, în unele cazuri dobânda depăşind nivelul creditului acordat, se arată în nota de fundamentare a proiectului de ordonanţă de urgenţă, aprobat recent de Guvern.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul va suspenda creditele cu dobândă suportată de stat obţinute de către persoanele cu handicap.
 Vizualizări articol: 514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul va suspenda creditele cu dobândă suportată de stat obţinute de către persoanele cu handicap0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei