Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 iul 2008 - Anul XIII, nr. 159 (3840)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu a promulgat Legea care abilitează Guvernul să emită ordonanţe în vacanţa parlamentară

Miercuri, 9 Iulie 2008 (13:58:07)

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, miercuri, Legea prin care Guvernul e abilitat să emită ordonanţe în timpul vacanţei parlamentare, informează Preşedinţia.
  Potrivit Legii promulgate de şeful statului, Guvernul este abilitat ca, de la data intrării în vigoare a legii, dar nu înainte de încheierea primei sesiuni ordinare a anului 2008, şi până la reluarea lucrărilor Parlamentului în cea de a doua sesiune ordinară a anului 2008, să emită ordonanţe în domenii care nu fac obiectul legilor organice.

Astfel, Executivul poate emite ordonanţe privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2008, rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2008, modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul datoriei publice externe pentru precizarea destinaţiei sumelor încasate sau recuperate de la beneficiari în conturile aferente împrumuturilor, modificarea şi completarea Legii privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preşcolari şi elevii din clasele I-IV din învăţământul de stat şi confesional

De asemenea, Guvernul poate emite ordonanţe pentru alocarea de la bugetul de stat a fondurilor necesare pentru continuarea şi finalizarea proiectelor PHARE, pentru modificarea şi completarea Ordonanţei 29/2007 privind modul de alocare a instrumentelor structurale, a prefinanţării şi a cofinanţării alocate de la bugetul de stat, inclusiv din Fondul naţional de dezvoltare, în bugetul instituţiilor implicate în gestionarea instrumentelor structurale şi utilizarea acestora pentru obiectivul convergenţă

Executivul poate lua, în această vară, măsuri pentru modificarea şi completarea Ordonanţei 79/2003 privind controlul şi recuperarea fondurilor comunitare, precum şi a fondurilor de cofinanţare aferente utilizate necorespunzător şi poate emite reglementări privind eficienţa energetică şi promovarea utilizării la consumatorii finali a surselor regenerabile de energie.

Guvernul se poate implica şi în stabilirea de măsuri excepţionale pentru eliminarea pericolului de prăbuşire a unor construcţii existente care prezintă pericol public, la fel ca şi în reglementarea unor aspecte financiare privind recuperarea creanţelor generate de derularea fondurilor europene pentru agricultură.

Executivul poate emite ordonanţe şi în ceea ce priveşte instituirea regimului specific de protejare a cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei şi reglementarea regimului juridic al monumentelor de for public.

Cabinetul Tăriceanu poate emite acte legate şi de modificarea şi completarea Ordonanţei 74/2005 privind înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice şi a Legii privind organizarea Monitorului Oficial al României.

Ordonanţele emise de Guvern vor fi înaintate spre aprobare Parlamentului, potrivit procedurii legislative, până la reluarea lucrărilor Parlamentului în cea de a doua sesiune ordinară a anului 2008. "Nerespectarea termenului atrage încetarea efectelor ordonanţei", se arată în lege.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu a promulgat Legea care abilitează Guvernul să emită ordonanţe în vacanţa parlamentară .
 Vizualizări articol: 521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu a promulgat Legea care abilitează Guvernul să emită ordonanţe în vacanţa parlamentară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei