NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
 
luni, 27 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 122 (8651)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9771 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6576 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Șase accidente cu implicarea mopedelor, în doar 2 zile. Nici un mopedist nu avea permis de conducere, iar unii mai și băuseră

Luni, 27 Mai 2024 (13:20:43)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii suceveni atrag atenția privind un adevărat val de accidente cu implicarea conducătorilor de mopede care se produc pe șoselele din județ.

Aceștia nu conștientizează sau nu vor să conștientizeze că pentru a conduce un astfel de vehicul este necesară deținerea unui permis de conducere, purtarea unui echipament de protecție și respectarea regulilor elementare de circulație.

”Doar în ultimele 2 zile au fost identificate 6 situații în care conducătorii de mopede au condus vehicule neînmatriculate/neînregistrate, fără permis, sub influența alcoolului, au produs accidente rutiere sau a fost necesară urmărirea în trafic a acestora ca urmare a neopririi la semnalul regulamentar. Toate aceste abateri și aspecte de indisciplină rutieră pun în pericol din păcate viața și sănătatea conducătorilor de mopede, mulți dintre ei tineri, dar generează și un risc rutier sporit pe drumurile publice”, a declarat comisarul-șef Ionuț Epureanu.

Ca exemple, duminică, la Ostra, un echipaj de poliție de la Frasin a efectuat semnal de oprire unui moped pe care se aflau două femei.

Femeia care conducea nu avea vreun act de identitate asupra ei și a fost condusă la sediul Poliției orașului Frasin, pentru a fi audiată și identificată.

S-a stabilit ulterior că mopedul a fost condus de o femeie în vârstă de 43 de ani, din Ostra, care nu are permis de conducere pentru nici o categoria auto. 

La Gura Humorului, un tânăr care conducea un moped nu a oprit la semnalul unui echipaj rutier, fiind blocat ulterior pe o stradă secundară.

Tânărul de 24 de ani nu are permis de conducere și era băut – concentrația în aerul expirat fiind de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt exemplu, un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Boroaia, a ajuns la spital după ce a intrat cu mopedul într-un cap de pod. Nici acesta nu are permis de conducere, iar vehiculul pe două roți nu era neînmatriculat.

Sunt doar trei exemple, însă nici unul dintre cei șase nu avea permis de conducere. Trei dintre ei erau și băuți.  

 

·        Precizări importante privind cum pot fi conduse legal mopedele

 

Polițiștii subliniază că în conformitate cu prevederilor Codului Rutier, un scuter (moped) este acel vehicul prevăzut cu două sau trei roți a cărui viteză maximă prin construcție este de cel puțin 25 km/h, însă nu depășește 45 km/h. Scuterul poate fi echipat cu un motor cu ardere internă, cu aprindere prin scânteie, care are o capacitate cilindrică ce nu depășește 50 cmc. Pentru a conduce un scuter pe drumurile publice din România legislația în vigoare te obligă să deții permis de conducere, indiferent de categorie.

Cine este prins pe un moped fără permis de conducere are aceeași răspundere penală ca și un conducător de autoturism.

Pot fi conduse fără a avea nevoie de permis doar biciclete electrice, trotinete electrice sau alte vehicule electrice a căror viteză maximă nu depășește 25 km/h.

Conform legislației rutiere, toate vehiculele a căror viteză maximă constructivă depășește 25 km/h sunt înregistrate ca mopede la primărie și, drept urmare, vor putea fi conduse pe drumurile publice doar de persoanele care posedă carnet de conducere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șase accidente cu implicarea mopedelor, în doar 2 zile. Nici un mopedist nu avea permis de conducere, iar unii mai și băuseră.
 Vizualizări articol: 630 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Șase accidente cu implicarea mopedelor, în doar 2 zile. Nici un mopedist nu avea permis de conducere, iar unii mai și băuseră0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei