Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 57 (8586)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Razie a Poliției la Șcheia, la familii cu copii cu peste 100 de absențe

Sâmbătă, 9 Martie 2024 (15:31:42)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliția municipiului Suceava a organizat joi, 7 martie, o razie cu efective mărite în comuna Șcheia, acțiunea urmărind mai multe direcții, prevenirea și combaterea abandonului și absenteismului școlar, prevenirea delicvenței juvenile și a victimizării minorilor, precum și siguranța traficului rutier, prin controale în trafic cu mai multe echipaje.

În acțiune au fost angrenați 35 de polițiști, jandarmi dar și angajați ai Primăriei Șcheia și Direcției de Protecție a Copilului.

O direcție principală a acțiunii a fost legată de Școala Gimnazială ”Dimitrie Păcurariu” Șcheia, unde sunt probleme legate de absenteism școlar, în special din familiile de etnie romă dar nu numai.

Pe de o parte, o acțiune preventiv-educativă a avut loc în curtea școlii. 

Polițiștii, împreună cu reprezentanții Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, au efectuat verificări la 25 familii, fiind vizați 32 minori care au fiecare peste 100 absențe nemotivate de la orele de curs.

Trei familii cu probleme deosebite au fost luate în monitorizare directă de către reprezentanții Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava.

Polițiștii au încercat să le explice părinților că abandonul școlar al copiilor le poate aduce și răspundere penală. Articolul 380 din Cod penal pedepsește cu închisoare până la un an sau amendă penală „împiedicarea accesului la învățământul general obligatoriu”.

Un caz mai deosebit a fost cel al unui tânăr care urmează să împlinească 18 ani dar care nu are nici măcar certificat de naștere.

”A fost clarificată situația unei persoane cu identitate necunoscută, născută în luna octombrie 2006 (conform declarației părinților), pentru care reprezentanții legali nu au făcut până în prezent demersurile în vederea eliberării certificatului de naștere și implicit nici pentru eliberarea cărții de identitate, urmând ca reprezentanții Primăriei Comunei Șcheia (compartimentul de stare civilă) să finalizeze procedura legală pentru stabilirea cu exactitate a datei și locului nașterii, ulterior urmând să se procedeze la emiterea certificatului de naștere”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

În cadrul acțiunii au fost legitimate și verificate 536 de persoane și au fost controlate 473 de autovehicule, fiind testați cu aparatele etilotest și drugtest 164 de șoferi. Pentru neregulile și abaterile constatate au fost aplicate 53 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 25.000 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Razie a Poliției la Șcheia, la familii cu copii cu peste 100 de absențe.
 Vizualizări articol: 846 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Razie a Poliției la Șcheia, la familii cu copii cu peste 100 de absențe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei