Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 45 (8574)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Transporturi ilegale de lemn, oprite unul după altul de polițiști, care au lăsat fără numere și două autoutilitare Mercedes

Duminică, 25 Februarie 2024 (15:32:56)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii suceveni au continuat și în ultimele zile acțiunile de control intense în ceea ce privește transporturile de material lemnos de pe drumurile publice, fiind identificate mai multe transporturi ilegale.

În doar două zile, pe 23 și 24 februarie, au fost depistate șapte transporturi de lemn de pe piața neagră.

”În doar două zile au fost confiscați din transporturi ilegale peste 30 de metri cubi material lemnos, cu valoare de circa 14.000 lei”, a declarat comisarul-șef Ionuț Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

În două cazuri, polițiștii au ridicat și certificatele și plăcuțele de înmatriculare a două autoutilitare care transportau lemn, pentru că nu aveau RCA valabil.

După cum vom arăta și în cele două exemple de mai jos nu este vorba de transporturile chiar mărunte de lemn de proveniență ilegală.

Un exemplu este din dimineața zilei de sâmbătă, 24 februarie, când, în jurul orei 5.40, un echipaj al Secției de Poliție Burdujeni a oprit pentru control, pe strada Cuza Vodă, o autoutilitară marca Mercedes Benz Sprinter care transporta cherestea de esență rășinoase. La volan era un bărbat din Mănăstirea Humorului care nu avea documente de proveniență legală a lemnului prelucrat în cherestea. A rezultat ulterior că bărbatul transporta cantitatea de 5,88 mc cherestea de esență rășinoasă, lemn cu o valoare de peste 5.000 de lei. Cheresteaua a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodie Ocolului Silvic Adâncata.

Polițiștii au mai constatat că mașina nu are RCA valabil, astfel că au imobilizat autoutilitara Mercedes prin reținerea certificatului de înmatriculare și a numerelor de înmatriculare.

Tot pe 24 februarie și tot dimineață, la 6.50, un echipaj de la Poliția orașului Vicovu de Sus a sesizat că pe strada Calea Bucovinei șoferul unei autoutilitare a închis sistemul de iluminare, a virat brusc dreapta și a oprit în cea mai apropiată curte.

Polițiștii nu i-au pierdut însă urma suspectului, acesta fiind identificat în scurt timp.

Bărbatul, din satul Gura Putnei, comuna Putna, condusese o autoutilitară în care avea bușteni, fără a deține acte pe lemn.

Conducătorul autoutilitarei a fost condus la Ocolul Silvic Putna, unde, în urma inventarierii, a rezultat că transporta cantitatea de 4,73 mc lemn buștean gater molid, lemn cu o valoare de aproximativ 2.200 de lei.

Nici această mașină nu avea RCA valabil prin urmare s-a aplicat măsura complementară a reținerii certificatului și a plăcuțelor de înmatriculare, autoutilitara fiind imobilizată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Transporturi ilegale de lemn, oprite unul după altul de polițiști, care au lăsat fără numere și două autoutilitare Mercedes.
 Vizualizări articol: 613 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Transporturi ilegale de lemn, oprite unul după altul de polițiști, care au lăsat fără numere și două autoutilitare Mercedes5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei