Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 45 (8574)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Doi șoferi băuți s-au mai angajat și în urmăriri periculoase, încercând să scape de polițiști

Duminică, 25 Februarie 2024 (14:07:59)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi șoferi care erau băuți, unul chiar cu o alcoolemie imensă, au fost prinși de polițiști după urmăriri în trafic, gradul de pericol public generat de consumul de alcool în sine fiind amplificat și mai mult de gestul celor doi de a nu opri.

În ordine cronologică, primul caz este din 22 februarie, când, în jurul orei 10.30 dimineață, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Zamostea au observat, pe drumul județean din sat, un autoturism condus haotic. Echipajul de poliție a pornit în urmărirea autoturismului cu utilizarea semnalelor acustice și luminoase, șoferul refuzând să oprească.

Polițiștii au depășit mașina și la un moment dat, în dreptul unui podeț, au reușit să blocheze drumul.

Suspectul a oprit mașina, fiind scos cu forța din autoturism.

Deși era o oră încă matinală, individul era în stare avansată de ebrietate. S-a constatat că este vorba de un bărbat în vârstă de 56 de ani, cu domiciliul în Siret, dar care stă fără forme legale la Zamostea. În urma testării a rezultat valoarea de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul pericol public a fost condus la Spitalul Boli Cronice Siret, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge la interval de o oră, pentru stabilirea valorii în sânge a alcoolemiei imense. Este posibil ca alcoolemia în sânge a cestuia să se cifreze în jurul valorii de 3 la mie.

Următorul caz s-a petrecut în noaptea de 23 spre 24 februarie, când, în jurul orei 0.20, un echipaj de poliție de la Preutești, care era în control trafic în satul Leucușești, a efectuat semnal de oprire unui autoturism condus pe un drum comunal.

Polițiștii au constatat că șoferul ignoră semnalul de oprire și au plecat în urmărire. Au văzut apoi cum fugarul oprește mașina și o ia la fugă pe jos, spre un teren arabil. Polițiștii au plecat în urmărire pe jos, în alergare, fugarul fiind prins după aproximativ 200 de metri.

S-a constatat că este vorba de un localnic din satul Leucușești, comuna Preutești, posesor de permis de conducere valabil dar..... băut. Aparatul etilotest a indicat concentrația de 0,88 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, șoferul pericol public fiind condus la Spitalul municipal Fălticeni, unde i s-au recoltat și probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

În ambele cazuri, șoferii s-au ales cu dosar penale pentru conducere sub influența alcoolului și au fost amendați pentru că nu au oprit la semnalul polițiștilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi șoferi băuți s-au mai angajat și în urmăriri periculoase, încercând să scape de polițiști.
 Vizualizări articol: 572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi șoferi băuți s-au mai angajat și în urmăriri periculoase, încercând să scape de polițiști0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei