Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 303 (8527)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Drum lin spre Ceruri

Cunoscutul maestru bucătar sucevean Sorin Băeșu a murit la doar 53 de ani

Joi, 28 Decembrie 2023 (09:28:16)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Maestrul bucătar sucevean Sorin Ioan Băeșu, cunoscut și apreciat de suceveni și nu numai, a murit la doar 53 de ani, din cauza unor complicații, infecții apărute după ce a suferit o operație pe cord deschis și avea nevoie de reconstrucție toracică.

„A venit momentul să binedispui și îngerii, nu doar oamenii din jurul tău. Ne întâlnim acolo, Sus, când o fi momentul”, este mesajul lui Codrin Băeșu, unul dintre cei doi fii ai săi, care îi calcă pe urme și urmează meseria de bucătar. Sorin Băeșu a terminat Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, dar, spun prietenii lui, a început să gătească din timpul stagiului militar. Gurmanzii, în special, și-l amintesc pe Sorin Băeșu de la Cabana Căprioara (Adâncata), unde a activat o perioadă mai îndelungată, dar perioada lui de vârf, ca maestru bucătar, a fost la Piccolo Mondo.

Cu un talent nativ, cu pasiune, Sorin Băeșu a excelat în prepararea mâncărurilor tradiționale, dădea gust mâncării, ceea ce-i aducea clienți nu doar din municipiul Suceava, ci din tot județul. Nu doar mâncarea tradițională îl pasiona, ci și preparatele din pește. „Era îndrăgostit de Deltă. Mergea foarte des acolo, la lipoveni, mulți dintre ei i-au devenit prieteni, de unde aducea pește proaspăt pe care îl gătea cu mare plăcere. Era un om foarte sociabil, pasionat de ceea ce face, generos. Își respecta echipa cu care lucra și era apreciat pentru asta”, povestește chef Ovidiu Procopeț, care a lucrat o perioadă cu Sorin Băeșu.

În ultimii ani, Sorin Băeșu oferea sucevenilor delicioase preparate din pește sau fructe de mare, pentru că, deși renumit pentru bucatele preparate la ceaun, proțap ori grătar, a dorit să aducă în Suceava și un restaurant cu profil pescăresc. Aducea peștele proaspăt, din Deltă, și îl gătea pentru clienții săi. „Băeșu” organiza evenimente tematice, precum săptămâna cu specific bucovinean, pescăresc, haiducesc, ciobănesc.

Maestrul bucătar Sorin Ioan Băeșu va rămâne în amintirea tuturor ca omul care dădea gust mâncării, care spunea și o poveste în jurul preparatului, care era mereu vesel, în ciuda problemelor diverse pe care le-a întâmpinat și el de-a lungul vieții, un om care-și respecta meseria, dar, în primul rând, clienții. A plecat mult prea repede din această lume, lăsând un gol imens în inima celor doi băieți ai săi, în inima familiei, în inima prietenilor etc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cunoscutul maestru bucătar sucevean Sorin Băeșu a murit la doar 53 de ani.
 Vizualizări articol: 5018 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Cunoscutul maestru bucătar sucevean Sorin Băeșu a murit la doar 53 de ani5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei