Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 255 (8479)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Proiect educațional „Legendele toamnei”, la Școala „Miron Costin” Suceava

Luni, 30 Octombrie 2023 (10:27:18)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Miron Costin” Suceava au demarat, pe parcursul lunii octombrie, proiectul educațional ”Legendele toamnei”.

Acesta a cuprins trei mari activități: 1. „Dovlecii isteți ne spun povești” – concurs de creație care a cuprins două secțiuni: Dovleci sculptați în forme inedite (concurs de originalitate), realizându-se o expoziție pe holurile școlii, și Creații literare originale, în care dovlecii să fie element cheie; 2. „Gust de toamnă în cămară” – 16 octombrie - Ziua Mondială a Alimentației: lecții despre alimentația sănătoasă – consumul de fructe și legume, expoziții cu produse/conserve din fructe și legume, vizite în Piața Agroalimentară; 3. „Brumărel și penelul fermecat” – concurs de artă plastică cu două secțiuni: colaje/aranjamente cu materiale din natură (frunze, castane, flori uscate etc.) și picturi în culorile toamnei.

„Unii elevi și-au dovedit priceperea și talentul în crearea de lucrări artistice, colaje, picturi, sculpturi în dovleci și aranjamente de toamnă, iar alții s-au întrecut în crearea de povești în care Dovlecii isteți au devenit personaje de poveste, însoțiți de Brumărel și de penelul fermecat.

Cu toții au pornit în căutarea gustului toamnei din cămară. (...) Nu întâmplător, de sărbătoarea Sf. Dumitru, ne-am bucurat de roadele proiectului împreună cu partenerii școlii, domnul Casian Balabasciuc și doamna Euthasia Rusu, de la Centrul Cultural Bucovina, care ne-au împărtășit din tainele tradițiilor românești de toamnă. Efortul tuturor a fost răsplătit.

Peste 300 de lucrări au fost expuse, au fost apreciate și au fost jurizate. În cadrul festivității de premiere și de finalizare a proiectului <Legendele toamnei>, participanții au luat parte la un moment artistic oferit de elevii școlii. Mulțumim tuturor pentru că acest proiect și-a atins scopul, iar obiectivele propuse au fost îndeplinite!”, au transmis reprezentanții școlii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect educațional „Legendele toamnei”, la Școala „Miron Costin” Suceava.
 Vizualizări articol: 432 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiect educațional „Legendele toamnei”, la Școala „Miron Costin” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei