Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 255 (8479)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Ambasadorii naturii și ai educației pentru mediu de la Școala Gimnazială Bilca

Luni, 30 Octombrie 2023 (16:45:21)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Elevii Școlii Gimnaziale „George Tofan” Bilca au fost, preț de o săptămână, incontestabili ambasadori ai educației pentru mediu, ai sustenabilității, ai protejării naturii și biodiversității, în cadrul proiectului „Săptămâna verde”.

Reprezentanții școlii sunt  de părere că educația trebuie să-și dezvolte roluri noi, complementare, dincolo de știința de carte, de transmiterea de cunoștințe, iar pregătirea elevilor pentru lumea în care vor trăi trebuie să reprezinte o preocupare fundamentală a școlii.

Ei au arătat că „Săptămâna verde” este o pârghie prin care profesorii, folosind contexte diferite de învățare, încearcă să cultive copiilor conștiința ecologică și educația pentru mediu și urmăresc să stimuleze comportamente pozitive cu privire la impactul asupra mediului.

„Cum la școala noastră domnește devotamentul, spiritul de echipă și creativitatea, profesorii au propus teme atractive pentru <Săptămâna verde> și astfel am desfășurat o multitudine de activități, apreciate atât de elevi, cât și de părinții acestora, un maraton dedicat educației pentru mediu, menit să atragă atenția supra problemelor actuale referitoare la schimbările climatice, a cauzelor și efectelor acestora, dar și cu scopul de a găsi unele soluții pe care le putem implementa noi înșine, pentru reducerea poluării ce cauzează încălzirea globală.  

Vrem ca elevii să devină conștienți de cât de generoasă este natura și să înțeleagă că degradarea, lipsa de respect a oamenilor față de ea atrag după sine consecințe grave: secetă, incendii, valuri de căldură excesivă, dispariția biodiversității, implicit efecte asupra sănătății oamenilor”, au mai transmis reprezentanții unității.

·        Ecologizare, flash mob, paradă de proiecte

Elevii și profesorii au demarat activitățile ”Săptămânii verzi” cu o acțiune amplă de ecologizare pe raza comunei Bilca, acțiune cu care copiii sunt deja familiarizați, fiindcă se desfășoară anual, de mai bine de 10 ani.

„Copiii au observat că operațiunile noastre repetate din cadrul campaniei <Mâinile mele salvează planeta> au dat roade, faptele noastre bune și-au găsit răsplata, în sensul că an de an găsim tot mai puține deșeuri, lucru care ne bucură și, în același timp, ne face să privim viitorul cu mai multă încredere”, au precizat reprezentanții unității de învățământ.

„Planeta în pericol” a promovat activități din sfera protecției mediului, a managementului resurselor naturale și a urmărit cultivarea interesului pentru îmbunătățirea stării de sănătate a mediului înconjurător.

Platformele educaționale au pus la dispoziția elevilor multe resurse, contribuind cu o multitudine de cunoștințe noi și folositoare.

„Ambasadori ai sustenabilității și ai dezvoltării durabile” în cadrul acestei activități, elevii și profesorii au dat dovadă de multă creativitate, transformând unele materiale care nu mai aveau utilitate în obiecte interesante și practice chiar. În paralel au elaborat un plan strategic pentru dezvoltare durabilă și sustenabilitate la nivelul comunității.

Campania „Pași pe tărâmul Sănătății” și-a propus o incursiune în tainele alimentației sănătoase și echilibrate, în același timp a atras atenția asupra risipei alimentare. Invitata Zica Aga, de la Direcția de Promovarea a Sănătății Suceava, a oferit copiilor cele mai bune sfaturi și cele mai elocvente exemple pentru un stil de viață sănătos.

Flashmobul pentru un stil de viață sănătos, la care au participat toți elevii școlii, a încheiat activitatea zilei de joi într-un mod dinamic, aducând în același timp o stare de bine.

„Noi suntem generația care salvează planeta” a fost activitatea care, printr-o paradă amplă de proiecte, realizate de fiecare clasă, în echipă, a sugerat mesaje puternice pro natură, pro mediu.

„Nădăjduim că toate aceste activități realizate cu suflet și trudă la școala noastră vor avea impact nu doar în rândul elevilor, ci și în rândul comunității”, au conchis reprezentanții unității de învățământ .

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambasadorii naturii și ai educației pentru mediu de la Școala Gimnazială Bilca.
 Vizualizări articol: 731 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ambasadorii naturii și ai educației pentru mediu de la Școala Gimnazială Bilca0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei