Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 255 (8479)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Balul Paradisului Gangsterilor: Bobocii Liceului Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” dezlănțuie farmecul anilor 20

Luni, 30 Octombrie 2023 (09:15:11)

 

Inspirată din filmul dramatic american Dangerous Minds (Minți periculoase), tema ediției din acest an - Gangsters Paradise - a Balului Bobocilor de la Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni a sărbătorit joi, pe data de 26 octombrie 2023, începând cu ora 16:30, cea mai tânără generație de liceeni printr-un spectacol dramatic, care i-a transportat pe cei prezenți într-o lume plină de farmec, mister și intrigă.

Orchestrat cu grijă de către liceeni din anii mai mari, evenimentul a transformat sala mare a Căminul Cultural din Liteni într-un amalgam fermecător de eleganță a anilor 1920 și fler urban contemporan. Îmbrăcați în rochii opulente, costume cu dungi și pălării șic, bobocii au emanat exuberanță tinerească, îmbinând armonios nostalgia anilor trecuți cu o sensibilitate modernă. Aerul încărcat de aura epocii prohibiției a rezonat cu temele de bază ale filmului, cum ar fi rezistența, educația și influența mentoratului. Balul Bobocilor, o dovadă de imaginație și solidaritate, a întruchipat un tribut dinamic pentru mesajul durabil de împuternicire și transformare, așa cum este descris în film.

„Dedicarea studenților de a canaliza esența filmului dramatic american Dangerous Minds s-a extins dincolo de ringul de dans. Cu un amestec de influențe clasice și moderne, ei au creat o experiență transformatoare, care i-a cufundat pe participanți în narațiunea puternică a filmului”, au transmis organizatorii.

Punctul central al angajamentului colectiv al liceenilor a fost competiția acerbă pentru titlurile de Miss și Mister Boboc, un concurs consacrat care a reunit șase perechi de boboci.

Parada inaugurală a bobocilor din cadrul evenimentului a fost însoțită de prezentări individuale, un element obișnuit în astfel de manifestări. Acest segment le-a permis acestora să se prezinte publicului, oferind scurte informații despre calitățile lor distinctive, pasiunile sau aspirațiile pentru viitor.

Pentru titlul de Miss au concurat următoarele candidate: Tîmpescu Bianca-Gabriela, Pascaru Rebeca-Ioana, Tîmpăscu Ionela-Daria, Oprea Maria-Amalia, Scognamiglio Ana-Giulia și Vornicu Cristina-Sabina, iar pentru titlul de Mister au concurat elevii Scurtu Mihai, Tihulcă Andrei-Constantin, Pascariu Răzvan-Alexandru, Balan Teodor-Dumitru, Roată Darius-Teodor și Hasna Andrei-Iulian.

 

·        Momentele artistice

Spectacolul de joi seară i-a pus în evidență pe boboci, dar a oferit, de asemenea, ocazia și altor elevi de liceu să strălucească, aducând pe scenă performanțe artistice special concepute. Silișteanu Robert-Petrică și Botîrcă Ioana-Georgiana au prezentat o scenetă care abordează într-o notă umoristică expresia „surdul nu le aude, dar le potrivește”. Pascaru Monica-Elena și Țibichi Anamaria au purtat pe pași de dans privirile publicului, într-un vals care i-a lăsat fără suflare, fascinându-i pe spectatori cu prestația lor. O altă scenetă plină de umor, de data aceasta bazată pe o vizită la medic, în care doi pacienți problemă, Muraru Ștefanel-George și Daicu Andrei-Ștefan, fac meseria medicului, Pinticanu Vasilica-Evelina, din ce în ce mai dificilă.

 

·        Proba de aptitudini

Pe parcursul balului, cei 12 boboci și-au etalat carisma și inteligența în căutarea titlurilor de Miss și Mister. De asemenea, aceștia și-au etalat diversele talente în cadrul unui concurs de îndemânare, evidențiindu-și abilitățile cu multiple fațete. O provocare persistentă care a necesitat o atenție meticuloasă la numere și o pregătire sârguincioasă, permițându-le bobocilor să pună în valoare un amestec de frumusețe, talent, inteligență și creativitate.

Mai mulți concurenți au optat să prezinte secvențe de dans, cuprinzând diverse stiluri, precum sport, contemporan și vals, fiecare dintre acestea evidențiindu-și măiestria tehnică și expresia ritmică.

S-au remarcat momente precum: prestația deosebită a lui Hasna Andrei-Iulian, care a executat un număr spectaculos la saxofon, dansul latino-american fără cusur al Mariei-Amalia Oprea, momentul dinamic al lui Pascariu Răzvan-Alexandru, care s-a axat pe exerciții de calisthenics (tracțiuni și skill-uri la bară) și forță, dansul lui Balan Teodor-Dumitru, care a subliniat cu umor contrastele generaționale în perspectivă, provocând râsete din partea întregului public.

Proba de perspicacitate pregătită de organizatori i-a pus pe boboci în fața unor provocări haioase, unde și-au pus la încercare norocul, dar și abilitățile de pantomimă.

Înainte de desemnarea câștigătorilor, directorul Liceului Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni, profesorul Demis-Ioan Maranda, alături de primarul orașului, Tomiță Onisii, care a susținut foarte mult această activitate, au adresat mulțumiri celor implicați în organizarea Balului Bobocilor, întrucât au muncit extraordinar de mult, iar „ceea ce se vede astăzi aici este un lucru minunat.” În continuare, primarul orașului a subliniat progresul continuu al construcției noului centru cultural, subliniind că proiectul avansează într-un ritm accelerat, iar instituția va stabili noi standarde pentru găzduirea diferitelor evenimente, oferind facilități și infrastructură de ultimă generație pentru a îmbunătăți experiența generală a participanților.

După încheierea concursului, juriul s-a reunit pentru a delibera, premiind cu titlurile de Miss și Mister pe Tîmpescu Bianca-Gabriela și Scurtu Mihai, locul 2 a fost ocupat de Oprea Maria-Amalia și Pascariu Răzvan-Alexandru, locul 3 de Vornicu Cristina-Sabina și Hasna Andrei-Iulian, locul 4 de Pascaru Rebeca-Ioana și Roată Darius-Teodor, locul 5 de Tîmpăscu Ionela-Daria și Balan Teodor-Dumitru și locul 6 de Scognamiglio Ana-Giulia și Tihulcă Andrei-Constantin.

De asemenea, titlurile de Miss și Mister Popularitate au fost atribuite Cristinei-Sabina Vornicu și lui Hasna Andrei-Iulian, Miss și Mister Perspicacitate - Oprea Maria-Amalia și Pascariu Răzvan-Alexandru, Miss și Mister Creativitate - Tîmpescu Bianca-Gabriela și Roată Darius-Teodor și Miss și Mister Dance - Scognamiglio Ana-Giulia și Scurtu Mihai.

 

·        Vescan - invitatul special al evenimentului

Renumitul artist muzical Vescan a demonstrat că are un număr semnificativ de fani în rândul adolescenților, lucru evident prin milioanele de vizualizări pe YouTube și sutele de mii de urmăritori pe rețelele de socializare. Prestația sa a captivat publicul, determinându-i pe liceenii din Liteni să cânte cu entuziasm fiecare vers. Elevii s-au adunat în jurul scenei, alăturându-se dansului și aclamațiilor antrenante, rezonând cu mesajele muzicale ale artistului.

 

Poenaru Diana-Maria

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Balul Paradisului Gangsterilor: Bobocii Liceului Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” dezlănțuie farmecul anilor 20.
 Vizualizări articol: 1936 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balul Paradisului Gangsterilor: Bobocii Liceului Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” dezlănțuie farmecul anilor 200.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei